ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκαθαρίζει στις Νηές το ιδιοκτησιακό

ξεκαθαρίζει-στις-νηές-το-ιδιοκτησιακ-446830

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στις Νηές; Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην πραγματογνωμοσύνη που έκανε παρέχει θετική έγκριση για την επένδυση.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο ουσιαστικά για να προχωρήσει η επένδυση στις Νηές που είχε «κολλήσει» στη γνωστή υπόθεση των εκτάσεων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ζητήθηκε προκειμένου ως επίσημος τεχνικός σύμβουλος του Κράτους να κάνει πραγματογνωμοσύνη για τις συγκεκριμένες εκτάσεις που χαρακτηρίστηκαν επίμαχες και αποφαίνεται ουσιαστικά ότι οι εκτάσεις που πωλήθηκαν ανήκουν στην Ι. Μητρόπολη και δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησιακό, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο και έρευνα το ΤΕΕ παρέδωσε πόρισμα πραγματογνωμοσύνης το οποίο συνολικά περιλαμβάνεται σε τρείς ογκώδεις τόμους, το οποίο δίνει το «πράσινο φώς» για να συνεχιστεί η επένδυση.

Η πραγματογνωμοσύνη του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα αποσταλεί με όλα τα στοιχεία στην Κτηματική Υπηρεσία Βόλου και στην Εισαγγελία που διερευνά το ιδιοκτησιακό των εκτάσεων καθώς επίσης και στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα και όπως εκτιμάται να ξεμπλοκαριστεί η επένδυση μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου