ΤΟΠΙΚΑ

Διακόσιες πενήντα νέες διαγνώσεις παιδικού καρκίνου ετησίως

διακόσιες-πενήντα-νέες-διαγνώσεις-πα-617590

Δεκαπέντε παιδιά από τη Μαγνησία σε φάση θεραπείας υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο

Σε 250 υπολογίζονται ετησίως οι διαγνώσεις παιδικού καρκίνου σε πανελλαδική κλίμακα, με το 35% των περιστατικών να αφορά σε διάφορες μορφές λευχαιμίας. Στο μεταξύ, 15 παιδιά από τη Μαγνησία βρίσκονται σε θεραπευτικό δρόμο με θετικά μηνύματα, όπως υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο «Park», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η «Φλόγα» και ο Α Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου με κοινό μήνυμα την ευχή τα ποσοστά ίασης να αυξηθούν στο 100% για τέσσερα στα τέσσερα παιδιά.

Η Ντίνα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το τοπικό παράρτημα συμπλήρωσε 32 χρόνια, ενώ σημείωσε ότι η 15η Φεβρουαρίου είναι «ημέρα ορόσημο, ημέρα συγκίνησης, αφιερωμένη στον καρκίνο παιδικής ηλικίας. Το μήνυμά μας φέτος όχι άλλος πόνος στο παιδί, καμία απώλεια παιδικής ζωής» είπε. Η ίδια υπογράμμισε την ένθερμη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, ενώ δήλωσε ότι «υλοποιούμε πάντα τα προγράμματά μας και ευχή μας είναι όλα τα παιδιά να γίνονται καλά».

Τις παραμέτρους του παιδικού καρκίνου ανέλυσαν τέσσερις ομιλήτριες αρχής γενομένης από την παιδίατρο Νατάσα Οικονόμου – Βενέτη η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι γνωστές οι γενεσιουργές αιτίες, αλλά σε ποσοστό μικρότερο του 10% σχετίζεται με την κληρονομικότητα. Παράλληλα ανέφερε ότι οι γονείς πρέπει να στραφούν στους ειδικούς όταν εντοπίζουν στο παιδί συμπτώματα, όπως κόπωση, αδυναμία, απώλεια βάρους, πυρετό που επιμένει, διογκώσεις σε κάποια σημεία του σώματος, προβολές του ματιού, διόγκωση της κοιλίας, πόνους στα οστά. «Αν αλλάζει η γενική εικόνα του παιδιού μας καλό είναι να συμβουλευόσαστε τον παιδίατρο ή τον γενικό γιατρό ή τον παθολόγο, ο οποίος εξετάζοντας το παιδί θα κρίνει αν πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω έλεγχο και παραπομπή» είπε. Η ομιλήτρια συνέστησε σε κάθε περίπτωση ψυχραιμία, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν χρειάζεται πανικός, γιατί δεν σημαίνει κάθε σύμπτωμα καρκίνος».

Η Κατερίνα Παπαθανασίου εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στη δράση που υλοποιεί το 8ο Γυμνάσιο Βόλου προκειμένου να υποστηριχθούν οι στόχοι της «Φλόγας», ενώ τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά είναι το μέλλον, οι πύλες του μέλλοντος. Οταν τα παιδιά πάσχουν, το μέλλον ξεθωριάζει. Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε με εθελοντική προσφορά τα έσοδα της παράστασης που ανεβάζουμε να δοθούν στη «Φλόγα», με αγάπη και μια τεράστια αγκαλιά», είπε. Αναφερόμενη στη δράση αλληλεγγύης του 8ου Γυμνασίου Βόλου για τη «Φλόγα» υπογράμμισε: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί η κοινή προσπάθεια έχει αποτέλεσμα τελικά, γιατί μαθαίνουν πολλά τα παιδιά. Τίποτε δεν είναι δεδομένο, αλλά πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για όλα».

Η Κίρκη Παπαδήμα διευθύντρια προγράμματος του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, πρόεδρος της επιτροπής επέκτασης της Σοροπτιμιστικής Ενωσης Ελλάδος με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε ότι «οι σοροπτιμίστριες πρεσβεύουν τις αξίες του σοροπτιμισμού που είναι η προάσπιση της θέσης της γυναίκας και των παιδιών κυρίως σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ζωή ενός παιδιού έτσι κι αλλιώς είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια της «Φλόγας» τονίζοντας αυτή τη σημαντική μέρα και ενισχύοντας πάντα το έργο της «Φλόγας»». Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η συνεργασία με την «Φλόγα» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, όπως άλλωστε και η στήριξη του έργου ζωής που υλοποιεί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου