Απεβίωσε ο Μιχάλης Πόρναλης

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-16, 18:48:11
Απεβίωσε ο Μιχάλης Πόρναλης

Εφυγε τη ζωή ο Βολιώτης οδοντίατρος που ύμνησε το Πήλιο και την Μαγνησία με τον φακό της μηχανής του 

Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει στον Βόλο και τη Μαγνησία η απώλεια του «φωτογράφου του Πηλίου» Μιχάλη Πόρναλη, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ενθερμος φίλος της φωτογραφίας, αλλά και του Πηλίου, αποτύπωσε με αναρίθμητα κλικ εικόνες σπάνιας ομορφιάς, σε ασπρόμαυρο και πολύχρωμο φόντο.

Ο Μιχάλης Πόρναλης καταγόταν από τα Τρίκαλα, αλλά κατοικούσε στη Μαγνησία επί δεκαετίες καθώς του άρεζε η πόλη. Ήταν παντρεμένος και από το γάμο του είχε αποκτήσει μία κόρη.

Στον Βόλο και τη Μαγνησία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ακούραστος οδοιπόρος της τέχνης και του πολιτισμού δεν σταματούσε ούτε στιγμή να εκφράζει το πολυδιάστατο ταλέντο του. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ήταν συνεργάτης του «National Geographic».

Ο Μιχάλης Πόρναλης έκανε πάνω από τριάντα ατομικές εκθέσεις, ομαδικές εκθέσεις σε πολλά μέρη του πλανήτη, ενώ είχε φωτογραφικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη και Κίνα.

Ως μέλος των «Red wine band» εξέφραζε την αγάπη του για την μουσική μαζί με την κιθάρα του. Ως φωτογράφος ανέδειξε τις ομορφιές της Μαγνησίας και τις αποτύπωσε σε καλαίσθητες  εκδόσεις.

Κάθε λεύκωμα που εξέδωσε, αποτύπωνε το τοπίο, την φυσική προίκα της Μαγνησίας, τις γεύσεις, τους ανθρώπους. Το κλικ της μηχανής του δεν θα ακουστεί πλέον, αλλά τα έργα του θα παραμείνουν ζωντανές μαρτυρίες του καλλιτεχνικού ταλέντου και της ευαίσθητης ψυχής του.

Ο Βόλος και το Πήλιο οφείλουν πραγματικά πολλά στον Μιχάλη Πόρναλη για την προβολή τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετίσουν αύριο Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σχόλια
Ο Μιχάλης κι αν έφυγε ,πάλι στην Αργοναυτών θα περπατά!
Ένας εξαιρετικός επιστήμονας οδοντίατρος Τρικαλινό παιδί δικό μας,που λάτρεψε την φωτογραφία επειδή ερωτεύτηκε τον Βόλο, το μυθικό Πήλιο, τις όμορφες Σποράδες. Καλλιτέχνης με την μουσική του,την φωνή του και την φωτογραφική του μηχανή τόσο μα τόσο Τρικαλινός, ώστε να μην χωρά όπου δεν υπάρχει η θάλασσα και τα συναισθήματα, που μόνο εκείνη προκαλεί! Είναι φίλος μου κι ας έφυγε,είναι φίλος μου και είναι πλάι μου ακόμα. Δεν στενοχωριέμαι γιατί δεν πρόκειται ποτέ να φύγει,είναι παντού σε τόσα βιβλία και τόσες φωτογραφίες υμνώντας το φως της Μαγνησίας, την ανήσυχη κουλτούρα του Βόλου τη νεότερη ιστορία του, που μεγάλο μέρος της ο ίδιος ο Μιχάλης αποτελεί! Τα high-tech Τρίκαλα του έδωσαν καταγωγή,ο Βόλος όμως τον έθρεψε και του έδωσε την Ζωή,πόσο όμοιοι είμαστε Μιχάλη Πόρναλη και πόσο κοντά πάλι θα βρεθούμε ξανά !
ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ - 2019-02-16 19:11:41
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=