ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του Αξιον Εστί

διάκριση-για-την-ομάδα-ρομποτικής-του-618168

Προκρίθηκε στους τελικούς πανελλήνιους αγώνες ρομποτικής

Σημαντική διάκριση για το Αξιον Εστί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέσπασε η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM του σχολείου στον διαγωνισμό ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το περασμένο Σάββατο.

Μετά το βραβείο στρατηγικής και καινοτομίας που κατέκτησαν οι μαθητές του σχολείου την πρώτη χρονιά συμμετοχής τους στον διαγωνισμό για την καινοτόμο πρότασή τους σε θέματα διαχείρισης νερού και ενέργειας, ήρθε η πρόκρισή τους στους τελικούς πανελλήνιους αγώνες ρομποτικής που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Μαρτίου.

Ο παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμός ρομποτικής First Lego League, που διοργανώθηκε στον Βόλο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καλεί τους μαθητές να συνεργαστούν για την επίλυση μια πολύπλοκης ρομποτικής δοκιμασίας εφαρμόζοντας τεχνικές από την επιστήμη της τεχνολογίας, των Μαθηματικών και της Φυσικής. Τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται σαν επιστήμονες και μηχανικοί, καθώς επίσης και να συνεργάζονται, να ανταλλάσουν απόψεις και να ενσωματώνουν τα όσα έμαθαν στην επίτευξη ενός κοινού στόχου και τη δημιουργία ενός καινοτόμου project.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού αποτέλεσε η εξερεύνηση του Διαστήματος και η εύρεση λύσεων σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αποστολές στο Διάστημα. Η ομάδα ρομποτικής και STEM του Αξιον Εστί προσέγγισε το project διεπιστημονικά και διαθεματικά. Πραγματοποιήθηκε εκτενής έρευνα από τους μαθητές για τη δυνατότητα καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών σε άλλους πλανήτες και προτάθηκε η δημιουργία ειδικής μονάδας καθαρισμού του εδάφους με ειδικά φίλτρα ώστε να απαλλαχθεί από βαρέα μέταλλα και η χρήση μιας νέας μεθόδου καλλιέργειας χωρίς νερό με τεχνητό φως. Η πρόταση συνοδεύτηκε από κατασκευή ηλιακών πάνελ και εμπλουτίστηκε με βίντεο και ενημερωτικό υλικό.

Την ομάδα που εκπροσώπησε το Αξιον Εστί στον διαγωνισμό αποτελούν οι μαθητές Πέτρου Ιωάννης, Σαμιώτης Απόστολος – Ελευθέριος, Φλίσκα Αννα – Μαρία, Διαμαντής Κωνσταντίνος, Μανώλης Οθωνας και οι εκπαιδευτικοί τους Νένδου Δέσποινα και Κοντός Παναγιώτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου