ΤΟΠΙΚΑ

«Βόλου Κοινωνία»: Νέα έκκληση για αυτοδιοικητική συμμαχία

βόλου-κοινωνία-νέα-έκκληση-για-αυτο-618219

Από την έκβαση της εκδήλωσης της ερχόμενης Δευτέρας θα εξαρτηθεί τυχόν αυτόνομη κάθοδος της κίνησης στις δημοτικές εκλογές

Εκκληση για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικής συμμαχίας ενόψει των δημοτικών εκλογών, ακόμη και τώρα, απηύθυναν χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην Ενωση Συντακτών τα μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης «Βόλου Κοινωνία» Παντελής Μαστρογιάννης και Πάρις Μουτσινάς. «Σήμερα έχουμε τρεις κομματικούς υποψηφίους, όμως ακόμη και τώρα η κοινωνία δεν εκφράζεται, δεν εκπροσωπείται, παραμένει αμέτοχη και σιωπηλή. Απευθύνουμε έκκληση για προγραμματική σύγκλιση και κοινό επικεφαλής», τόνισε ο κ. Μαστρογιάννης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η κίνηση «δεν θα τρέξει πίσω από κανέναν υποψήφιο».

Ο κ. Μαστρογιάννης διαμήνυσε ότι ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί η αυτοδιοικητική συμμαχία, η κίνηση θα συνεχίσει να λειτουργεί. «Δεν θα πάμε σπίτι μας», είπε προσκαλώντας τους πολίτες και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις στην εκδήλωση που διοργανώνουν μεθαύριο Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Park». Από την έκβαση της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα της παράταξης, με τον κ. Μαστρογιάννη να μην αποκλείει ακόμη και αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές.

«Οποια κι αν είναι η εξέλιξη, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως κίνηση. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για πρόσωπα κι όχι για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των πολιτών. Δεν χρειαζόμαστε σωτήρες και κομματάρχες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που οδηγούν σε αδιέξοδο. Υπάρχει το περιθώριο να αλλάξουμε τα πράγματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να φέρουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Σήμερα οι πολίτες είναι αδρανείς με ευθύνη των παρατάξεων και των κομμάτων. Θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο την ατζέντα των προβλημάτων της πόλης», είπε από την πλευρά του ο κ. Μουτσινάς, αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, της δημόσιας υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος, την επίλυσης του κυκλοφοριακού, αλλά και του αθλητισμού για όλους.

Τα προβλήματα αυτά και η ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση που θα επιτευχθεί θα αποτελέσουν τη βάση σύμφωνα με τον κ. Μουτσινά και για τη σύγκλιση στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, «μακριά από συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».

Νωρίτερα, κι ενώ επιχειρήθηκε σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της αυτοδιοικητικής κίνησης που ξεκίνησε τη δράση της το 2016 με στόχο να επανέλθει ο διάλογος για τα προβλήματα της πόλης και να συγκροτηθεί η μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία, δεν έλειψαν αιχμές κατά εκπροσώπων των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν την αυτοδιοικητική συμμαχία.

«Στις επαφές μας με τους φορείς, το ΤΕΕ Μαγνησίας ήταν ο μοναδικός που δεν μας δέχθηκε, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας. Το ΤΕΕ είναι δημόσιος φορέας. Δεν έχει το δικαίωμα να μη μας δεχθεί και η πρόεδρος είναι εκπρόσωπος του φορέα που πρέπει να μπορεί να ακούει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστρογιάννης. Αιχμές άφησε και εναντίον της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», που «δεν θέλησαν να μιλήσουμε, ενώ πολλές φορές επιδιώξαμε να συναντηθούμε μαζί τους», ενώ για τους «Μαζί για τον Βόλο» υποστήριξε ότι η δεύτερη συνάντησή τους έγινε «ενώ δυστυχώς η κομματική επιλογή είχε γίνει για τον επικεφαλής».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου