ΤΟΠΙΚΑ

Εικονική επιχείρηση με αληθινά προϊόντα «διά χειρός» μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου

εικονική-επιχείρηση-με-αληθινά-προϊό-618894

Συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εμπορική έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Τη δική τους εικονική επιχείρηση, που όμως παράγει αληθινά προϊόντα, δημιούργησαν μαθητές στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου. Πρόκειται για την επιχείρηση Δρυίδες – ΕΕΕΕΚ Βόλου, η οποία μάλιστα θα συμμετάσχει στην εμπορική έκθεση στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος μαθητικής εικονικής επιχείρησης και θα παρουσιάσει τα προϊόντα της στο κοινό.

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου υλοποιείται για πρώτη χρονιά το πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 13 μαθητές ε΄ και στ΄ τάξης με την καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών Μόσιου Αρτεμης τεχνολόγου τροφίμων, Παπαδοπούλου Μαρίας κοινωνικής λειτουργού, Μπαλαφούτη Ελένης τουριστικών επιχειρήσεων και Καρκανιά Χριστόφορου τεχνολόγου γεωπόνου και του εθελοντή συμβούλου κ. Διονύσιου Νεκτάριου Δαλούκα υπεύθυνου της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης La Petite Cantine.

Το πρόγραμμα της εικονικής επιχείρησης είναι μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρεία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας μιας επιχείρησης. «Παρότι δεν αναφερόμαστε σε μία πραγματική επιχείρηση, τα προϊόντα που παράγονται είναι αληθινά και οι μαθητές μας έχουν ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση της επιχείρησης μέσα από την κατανομή ρόλων. Πρόκειται για μία βιωματική εμπειρία, που ενισχύει τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση των μαθητών και τους βοηθά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων» αναφέρει η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου Φωτεινή Γρηγορίου.

Η επιχείρηση αποτελεί μια συνεργασία των μαθητών των εργαστηρίων, ώστε να παραχθούν όμορφα προϊόντα που θα διατίθενται προς πώληση στην πόλη μας. Τα προϊόντα αποτελούνται από φυσικές μάσκες ομορφιάς, κρέμες απολέπισης (peeling), κηραλοιφές και σαπούνια από βότανα και αιθέρια έλαια, αρωματικό αλάτι μαγειρικής και δαφνέλαιο. Ολα τα προϊόντα παράγονται στον χώρο των εργαστηρίων του σχολείου και με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον.

Η μαθητική επιχείρηση έχει το όνομα Δρυίδες – ΕΕΕΕΚ Βόλου και έχει δικό της διοικητικό συμβούλιο, γενικό διευθυντή και τμήματα διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων, παραγωγής, οικονομικών και προσωπικού. Τις δράσεις της επιχείρησης μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μέσα από τη σελίδα του facebook «Δρυίδες του ΕΕΕΕΚ Βόλου Σχολική Εικονική Επιχείρηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου