ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου στο ΣτΕ

προσφυγή-δοεπαπ-δηπεθε-βόλου-στο-στε-619006

Για απόφαση αποζημίωσης οικογένειας μετά τον τραυματισμό 5χρονου σε παιδικό σταθμό

Μία υπόθεση από το 2006 έρχεται στις δικαστικές αίθουσες την ερχόμενη Δευτέρα. Αφορά σε 5χρονο τότε μαθητή που τραυματίστηκε σοβαρά από κούνια σε παιδικό σταθμό της Ν. Ιωνίας με τους γονείς του να διεκδικούν και να έχουν λάβει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ. Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας τον επανέλεγχο των πραγματικών περιστατικών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα καθώς και τον επανέλεγχο των αποδεικτικών μέσων βάσει των οποίων το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στήριξε τους ισχυρισμούς του και απέρριψε την έφεση του ΝΠΔΔ και επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Η ιστορία ξεκινά όταν στις 5 Δεκεμβρίου 2008 όταν οι γονείς του 5χρονου κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου αγωγή αποζημίωσης 672.010 ευρώ για ατύχημα του γιου τους που έγινε στις 23 Ιουνίου 2006, στον γ’ παιδικό σταθμό Κουφόβουνου που ανήκε στον Οργανισμό Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Ο ανήλικος δέχθηκε χτύπημα από όργανο της παιδικής χαράς από κούνια – σανίδα πέντε θέσεων, στην οποία επέβαιναν και τρεις ακόμη συνομήλικοί του, ηλικίας τότε πέντε ετών. Από το ισχυρό χτύπημα επήλθε τραυματική ρήξη ήπατος όπως περιγράφεται άλλωστε και στην ένδικη αγωγή των γονιών του ανηλίκου.

Η αγωγή εκδικάσθηκε εναντίον του Οργανισμού Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και δημοσιεύθηκε η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία ο Οργανισμός καταδικάσθηκε να καταβάλει στους ενάγοντες το ποσό των 150.000 ευρώ από τις 15 Δεκεμβρίου 2008.

Ασκήθηκαν εφέσεις και από τις δύο πλευρές ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας και δημοσιεύθηκε η απόφαση η οποία απέρριψε και τις δύο εφέσεις, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία ο Οργανισμός Ανοιχτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας καταδικάσθηκε να καταβάλει στους ενάγοντες για λογαριασμό του 5χρονου το ποσό των 150.000 ευρώ.

Το επιδικασθέν ποσό καθώς και οι τόκοι, εισπράχθηκαν από τους γονείς με κατάσχεση εις χείρας τρίτου.

Στη συνέχεια και κατά της αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας η νομική σύμβουλος του Δήμου Βόλου άσκησε αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μετά από αναβολές, συζητείται ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ερχόμενη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί.

Το αίτημα στηρίζεται στην επανεξέταση από το ανώτατο δικαστήριο της υπόθεσης αυτής και στον επανέλεγχο των πραγματικών περιστατικών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το ατύχημα καθώς και στον επανέλεγχο των αποδεικτικών μέσων βάσει των οποίων το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στήριξε τους ισχυρισμούς του και απέρριψε την έφεση του ΝΠΔΔ και επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου