ΤΟΠΙΚΑ

Κερδίζουν τη μάχη με τον καρκίνο 3 στα 4 παιδιά

κερδίζουν-τη-μάχη-με-τον-καρκίνο-3-στα-4-π-619023

Σε διάστημα 32 χρόνων καταγράφηκαν 400 περιστατικά από τη «Φλόγα» Μαγνησίας – Θετική εξέλιξη στο 90% των περιπτώσεων – Εκδήλωση σήμερα στον Βόλο

Νικητές στη μεγάλη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου αναδεικνύονται τρία στα τέσσερα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με νεοπλασματική ασθένεια, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά του τοπικού τμήματος «Φλόγας» καταγράφηκαν 400 διαγνώσεις σε διάστημα 32 ετών από τη Μαγνησία. Από τα παραπάνω περιστατικά περισσότερες από 300 περιπτώσεις είχαν θετική εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα παραπάνω καταγράφονται με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου και την εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Βόλο, στην οποία κυριαρχεί το μήνυμα ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να αγγίξει το 100% το ποσοστό ίασης για όλα τα παιδιά που δίνουν τη μεγάλη μάχη.

Στη διάρκεια των 35 χρόνων ζωής της «Φλόγας» Ελλάδος και των 32 χρόνων από την ίδρυση του τοπικού παραστήματος Μαγνησίας έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά και τους γονείς που συμπάσχουν.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα στον Βόλο θα αναδειχθούν όλες οι παράμετροι του παιδικού καρκίνου και ταυτόχρονα τα άλματα που έχουν γίνει σε επίπεδο πρόγνωσης, θεραπείας και υποδομών.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας Ντίνα Τριανταφύλλου, υπογραμμίζει ότι ο σύλλογος αγκαλιάζει δεκάδες γονείς και τα παιδιά τους, προσφέροντας πολύπλευρη στήριξη και τη δυνατότητα φιλοξενίας στους δύο ξενώνες της «Φλόγας» που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα δύο νοσοκομεία παίδων της Αθήνας.

Η τοπική κοινωνία στηρίζει το έργο της «Φλόγας» και παράλληλα σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιούνται και στη Σκιάθο, με θετικά αποτελέσματα.

Αναφερόμενη στη σημερινή μέρα η Ντίνα Τριανταφύλλου υπογραμμίζει ότι «είναι ημέρα ορόσημο που μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε ό,τι πετύχαμε ώς σήμερα αλλά να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για οριστική θεραπεία ούτως ώστε αν δεν μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό καινούργιων διαγνώσεων, ας καταφέρουμε να κάνουμε όλα τα παιδιά καλά».

Εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο

Η «Φλόγα» Μαγνησίας και ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Παρκ» και κοπή της πίτας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στον παιδικό καρκίνο από διακεκριμένους ομιλητές.

Η Νατάσα Οικονόμου – Βενέτη παιδίατρος θα αναπτύξει το θέμα «Από την υποψία…εως την πιθανή διάγνωση».

Η Ευαγγελία Γκόλια διδάκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου θα μιλήσει με θέμα «Μητέρα παιδιού με καρκίνο. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη της μητέρας – ηρωίδας».

Η Κατερίνα Παπαθανασίου εκπαιδευτικός θα εισηγηθεί την ενότητα «Όταν το δημόσιο σχολείο δεν είναι μόνο μαθήματα διαπρέπει. Τότε μπορεί να στηρίξει και τον έφηβο μαθητή που νόσησε από καρκίνο».

Η Κίρκη Παπαδήμα διευθύντρια προγράμματος του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, πρόεδρος της επιτροπής επέκτασης της Σοροπτιμιστικής Ενωσης Ελλάδος θα εισηγηθεί το θέμα «Μικροί ήρωες – μεγάλοι νικητές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου