ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών για την αξιοποίηση του οικοπέδου δίπλα στο «Παντελής Μαγουλάς»

συνάντηση-στο-υπουργείο-υποδομών-για-619930

Μετά από προηγούμενη συνάντηση πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, η οποία και οδήγησε στη σύναψη της συμφωνίας παραχώρησης στον ερασιτέχνη Νίκη Βόλου του οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ, για αθλητικές χρήσεις, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε ξανά με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αθανάσιο Βούρδα, σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να υλοποιηθεί το έργο αξιοποίησης του οικοπέδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης o αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου Νίκης Βόλου και μέλος του ΔΣ της ερασιτεχνικής κ. Βασίλης Βενέτης, καθώς και εκπρόσωποι της ΓΑΙΟΣΕ και του ΟΣΕ.

Ο Βουλευτής επεσήμανε στον Γενικό πως οι μελέτες για την υλοποίηση του έργου αξιοποίησης του οικοπέδου δίπλα στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», που περιλαμβάνει κατασκευή σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, έχουν ολοκληρωθεί από το «Γυμναστικό Σύλλογο Νίκη Βόλου». Ωστόσο, ο χώρος του παραχωρηθέντος οικοπέδου περιλαμβάνει ακόμα υλικά και αρχεία που ανήκουν στη ΓΑΙΟΣΕ, τα οποία και θα πρέπει να μεταφερθούν άμεσα, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία υλοποίησης του έργου εκ μέρους της Νίκης Βόλου.

Ακόμη, ο Βουλευτής τόνισε πως πέραν της ιστορικότητας του Γυμναστικού Συλλόγου της Νίκης Βόλου, ο οποίος περιλαμβάνει 10-11 αθλητικά τμήματα και περίπου 1.200 αθλητές, η υπεραξία του έργου κατασκευής νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων δίπλα στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», θα προσδώσει ένα ξεκάθαρο κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, αναβαθμίζοντας συνολικά την περιοχή. Για τους λόγους αυτούς, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε την αναγκαιότητα διερεύνησης των δυνατοτήτων χρηματοδότησής του εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίησή του.

Ο Γενικός Γραμματέας, από την πλευρά του δεσμεύτηκε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες μετακίνησης των υλικών και αρχείων της ΓΑΙΟΣΕ από το χώρο ώστε να παραμείνει ελεύθερος για την περαιτέρω αξιοποίηση και συμφώνησε να εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου κατασκευής των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου