ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικό συνέδριο για τον Ανθιμο Γαζή

μαθητικό-συνέδριο-για-τον-ανθιμο-γαζή-620142

Ο λόγος για μία ακόμη χρονιά στους μαθητές – Μετά τον Παπαδιαμάντη οι μαθητές «διαλέγονται» με τον Μηλιώτη διαφωτιστή

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο λόγος θα δοθεί στους μαθητές, που θα είναι οι πρωταγωνιστές στο 2ο μαθητικό συνέδριο που φέτος θα έχει επίκεντρο τον Μηλιώτη διαφωτιστή Ανθιμο Γαζή. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο και φέτος τη φωνή τους στην πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα ενώσουν μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Στα συνέδρια συνήθως οι ομιλητές είναι άνθρωποι των επιστημών και των γραμμάτων. Από πέρυσι με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίστηκε ο λόγος να δοθεί στους μαθητές και να γίνουν εκείνοι οι σύνεδροι που θα αναλάβουν να οδηγήσουν το κοινό στα μονοπάτια της γνώσης.

Μαθητές γνώρισαν τον Παπαδιαμάντη που ήταν το θέμα του 1ου μαθητικού συνεδρίου, δούλεψαν πάνω στα έργα του και παρουσίασαν τον βίο και την προσφορά του, έστειλαν τα δικά τους σύγχρονα μηνύματα μέσα από πολυποίκιλες δράσεις που παρακολούθησε πλήθος ανθρώπων στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Η επιτυχία του πρώτου συνεδρίου οδήγησε στην κατάθεση πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση της διοργάνωσης του δεύτερου κατά σειρά μαθητικού συνεδρίου που θα έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Ανθιμο Γαζή. Ο κληρικός, συγγραφέας, χαρτογράφος και από τους σημαντικότερους διαφωτιστές, που αγωνίστηκε για τη διάδοση των ευρωπαϊκών ιδεών στην Ελλάδα και καταγόταν από τις Μηλιές, θα μπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον μαθητικό πληθυσμό του νομού, που θα αναλάβει να παρουσιάσει το έργο και τις αξίες που ενέπνευσε.

Φέτος στη διοργάνωση του μαθητικού συνεδρίου θα συμμετέχει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο αυτό είχαν συνάντηση χθες οι δύο προϊστάμενοι Σ. Σαβελίδης και Γ. Πολύζος.

Με την έγκριση της πρότασης από το Υπουργείο Παιδείας θα δοθεί το «σύνθημα» για την προετοιμασία του συνεδρίου, που όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα έχει αναφορά στην τοπική ιστορία μέσα από πρόσωπα που ξεχωρίζουν για τη δράση και την προσφορά τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου