ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές της Ν. Αγχιάλου γνώρισαν το έργο του Ντα Βίντσι

μαθητές-της-ν-αγχιάλου-γνώρισαν-το-έργ-621678

Μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι

Την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές της α’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, που υλοποιούνται φέτος στο σχολείο, επισκέφτηκαν το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζικαι έζησαν μια μοναδική εμπειρία στην έκθεση «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius».

Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, η έκθεση αποκάλυψε στους επισκέπτες της το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Συγκεκριμένα, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν:

  • Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι: 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo Da Vinci της Ρώμης.
  • Da Vinci Alive – The Experience: Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.
  • Τα μυστικά της Μόνα Λίζα: Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Παπαδοπούλου Παρασκευή, Κοκκίνου Εφη, Τριανταφυλλοπούλου Πελαγία, Κοτζαγιώτου Αποστολία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου