ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνει μορφή η διαδρομή ΑμεΑ στην Ιωλκού

παίρνει-μορφή-η-διαδρομή-αμεα-στην-ιωλ-621807

Η εργολαβία ξεκίνησε από τα πεζοδρόμια στο αριστερό μέρος της Ιωλκού

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας εργασιών, άρχισε να παίρνει… μορφή η διαδρομή ΑμεΑ στο κέντρο του Βόλου, η πρώτη ανεμπόδιστη διαδρομή, που θα είναι πλήρως προσβάσιμη απ’ όλους.

Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία Ελευθερίας και μέσω της Ιωλκού θα έχει έξοδο μέχρι την παραλία του Βόλου. Η δημιουργία υποδομών για την ανεμπόδιστη μετακίνηση όλων των πολιτών αποτελεί πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται το πρώτο βήμα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, με το «ξήλωμα» των πεζοδρομίων στο αριστερό τμήμα της Ιωλκού και ήδη στο πρώτο τμήμα κάτω από την πλατεία Ελευθερίας η διαδρομή έχει αρχίσει να παίρνει μορφή. Εχουν αρχίσει να τοποθετούνται τα πρώτα πλακάκια και ο οδηγός τυφλών.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και στις δύο πλευρές του δρόμου στα πεζοδρόμια, που θα ξηλωθούν και θα ανακατασκευαστούν. Κάθε πεζοδρόμιο θα διαθέτει ράμπες πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια, οδηγούς τυφλών και θα είναι απαλλαγμένο από εμπόδια. Η μελέτη του έργου προβλέπει αντικατάσταση και των καλυμμάτων των φρεατίων.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών είναι τρεις μήνες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται συνολικά στις 150.000 ευρώ.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα ξεκινήσει η προμήθεια ηχητικών συστημάτων για την τοποθέτησή τους στους φωτεινούς σηματοδότες κατά μήκος της διαδρομής ΑμεΑ και στο πρότυπο των ηχητικών φαναριών που ήδη λειτουργούν στη συμβολή των οδών Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή.

Οι εργασίες γίνονται με το κατά το δυνατό μικρότερη όχληση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι καταστηματάρχες είχαν ενημερωθεί και τους είχε ζητηθεί κατανόηση από κλιμάκιο δημοτικών συμβούλων με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εργολαβίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου