ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασαν πρόστιμα ύψους 10.500€ σε Βόλο και Πήλιο

μοίρασαν-πρόστιμα-ύψους-10-500e-σε-βόλο-και-π-621869

Στο Πήλιο ελεγκτές του ΣΕΠΕ – Ελεγχοι το Σάββατο και σε εμπορικά καταστήματα του Βόλου

Σαφάρι ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία και μη τήρηση ωραρίου από ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο στο Πήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές βεβαίωσαν τουλάχιστον μία παράβαση για ανασφάλιστη εργασία σε κατάστημα εστίασης «κόβοντας» πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ.

Οι παραβάσεις που βεβαίωσαν οι ελεγκτές για τη μη τήρηση του ωραίου που μπορεί να ξεκινούν από 1.500 ευρώ και να αυξάνονται και να φθάνουν ακόμη και τις 30.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζόμενων, ήταν πολύ περισσότερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι αιφνιδίασαν τους καταστηματάρχες οι οποίοι εργάζονται κατά κύριο λόγο Σαββατοκύριακα, ενώ πολλοί εξ αυτών τη δεδομένη χρονική στιγμή διέρχονται μία μεταβατική περίοδο αφού ετοιμάζονται σιγά – σιγά για να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους το Πάσχα.

Τα περισσότερα από τα καταστήματα στο Πήλιο είναι τουριστικά και δεν λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο επαγγελματίας στον οποίο βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι είχε ανοιχτή την επιχείρησή του και ετοιμάζεται να προβάλει αντιρρήσεις.

Σχεδιάζοντας να λειτουργήσει το κατάστημά του το επόμενο διάστημα ισχυρίζεται ότι οι ελεγκτές τον βρήκαν εκεί με δύο άτομα επειδή πήγε να δει τι ανάγκες υπήρχαν.

Οι έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας είναι συνεχείς. Πάντως, τη δεδομένη χρονική περίοδο τα περισσότερα καταστήματα βλέπουν τους τζίρους τους να καταγράφουν κατακόρυφη πτώση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφετεριών Μπαρ Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου είπε ότι «από τις 15 Ιανουαρίου και μετά σε σχέση με πέρυσι έχουμε μία πτώση της τάξεως του 30% – 50%. Τα καταστήματα δεν αντέχουν άλλο και πολλά από αυτά έχουν προχωρήσει σε απολύσεις».

Επισημαίνεται ότι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο και σε εμπορικά καταστήματα του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές από το Σώμα Επιθεώρησης Μαγνησίας βεβαίωσαν παραβάσεις για μη τήρηση του ωραρίου στην συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων που επισκέφτηκαν.

Λουκέτο σε ψητοπωλείο

Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ έβαλαν 48ωρο λουκέτο προχθές σε σουβλατζίδικο στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή εργασιών λόγω μη έκδοσης παραστατικών στοιχείων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου