ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά στηρίζουν τη «Φλόγα»

παιδιά-στηρίζουν-τη-φλόγα-622964

80 μαθητές του 8ου Γυμνασίου Βόλου στέλνουν μηνύματα ζωής από την Παλιά Ηλεκτρική

Μηνύματα ελπίδας στέλνουν 80 μαθητές του 8ου Γυμνασίου Βόλου, επιλέγοντας το θέατρο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις μητέρες της «Φλόγας». 80 παιδιά με ευαισθησίες ξεδιπλώνουν το ταλέντο, αλλά και τη διάθεση κοινωνικής προσφοράς στη σκηνή της Παλιάς Ηλεκτρικής, παρουσιάζοντας τη μουσικοθεατρική διασκευή του έργου των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου με τίτλο «Τελικά, υπάρχει φιλότιμο».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε χθες και η δεύτερη προγραμματίζεται για αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ., με στόχο τη στήριξη του έργου της «Φλόγας».

Στο πλαίσιο του ανοίγματος του δημόσιου σχολείου στην κοινωνία και της εθελοντικής και αμέριστης προσφοράς και αλληλεγγύης, το πολυπληθέστερο και μακροβιότερο πολιτιστικό πρόγραμμα του 8ου Γυμνασίου Βόλου «Μουσικοθεατρικά – Εναλλακτικά και φίλοι» συνεχίζεται με το ίδιο πάντα μεράκι.

«Ψυχή» της προσπάθειας η εκπαιδευτικός του 8ου Γυμνασίου Βόλου Κατερίνα Παπαθανασίου, μαθηματικός – καθηγήτρια πληροφορικής, η οποία μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κοινή προσπάθεια, την οποία αγκαλιάζουν οι μαθητές, αφιερώνοντας χρόνο και ψυχή.

Το σχολείο διοργανώνει για τέταρτη χρονιά εκδήλωση για τη στήριξη της «Φλόγας», ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Παπαθανασίου «προσεγγίσαμε τη «Φλόγα», γιατί μας ενδιαφέρει το θέμα του παιδιού, το θέμα του καρκίνου. Μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά μυούνται στην κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των παιδιών και ο μεγάλος αριθμός των συμμετοχών, 80 μαθητές από τους 200 περίπου του σχολείου, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Μαθητές του 8ου Γυμνασίου, αλλά και του 8ου Λυκείου συμμετέχουν στο πρόγραμμα και σε κάθε αλληλέγγυα δράση του σχολείου, εκφράζοντας τις κοινωνικές τους ευαισθησίες.

Τα παιδιά παίζουν για τα παιδιά κι όπως αναφέρει η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Χρύσα – Μαρία Σκρίμπα «προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που παλεύουν με δύναμη ψυχής για τη ζωή τους και ταυτόχρονα στηρίζουμε τις μητέρες τους, που στέκονται ακούραστες, δίπλα στα παιδιά τους».

Ο Αρίων Σταθούρος μαθητής της Γ΄ Λυκείου υπογραμμίζει ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά της «Φλόγας». Θέλουμε να τα στηρίξουμε στον αγώνα τους και το κάνουμε με αγάπη και μεράκι».

Ο συνομήλικος Θέμης Προμυριώτης τονίζει από την πλευρά του ότι «συμμετέχω πολλά χρόνια σε αυτή την ομάδα που συνδέει τα παιδιά μεταξύ τους και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό, για να στηρίξουμε τη «Φλόγα» και πιστεύω ότι η δράση μας εμπνέει και άλλα παιδιά στην Ελλάδα για να κάνουν κάτι παρόμοιο».

Η ομάδα προσφοράς

Τα «Μουσικοθεατρικά – Εναλλακτικά» αποτελούνται από το χορωδιακό τμήμα, που μετέχουν 63 παιδιά και είναι ανεξάρτητο από τη χορωδία του σχολείου και το θεατρικό τμήμα με 25 παιδιά.

Διασκευή, σκηνοθεσία, θεατρική διδασκαλία, μουσική διδασκαλία -διεύθυνση χορωδίας, επιλογή τραγουδιών ανέλαβε η Κατερίνα Παπαθανασίου. Στο πιάνο συνοδεύει η Ελένη Ζωγράφου, τα σκηνικά επιμελήθηκε η Νάσια Μιχαήλ και τη φωτογραφία ο μαθητής Νάσης Πρόδρομος.

Τη χορωδία απαρτίζουν οι μαθητές Αράπη Καλλιόπη, Αυγέρου Μαρία, Βαλαμουτοπούλου Ματίνα, Βενέτη Εβελίνα, Βεργώνη Στεφανία, Δεληστράτη Δέλια, Δοδόλια Ολγα, Ζαγκούρη Κατερίνα, Καλαμπάκα Βασιλική, Καλογήρου Δήμητρα, Καπετανιά Ελένη, Κουτσερή Μαρία, Μαλλιαρού Κατερίνα, Μαλογιάννης Μάριος, Μάρου Νάνσυ, Μπαλωτή Σταυρούλα, Μπέη Δήμητρα, Μπουγά Ελευθερία, Μπρόσκα Μαρινέλλα, Ρετζέπι Κώστας, Σβερώνη Μαρία, Σιέχου Αγγελική, Συμιακάκη Δέσποινα, Ταχτατζή Κωνσταντίνα , Τελχά Μαρία, Αναγνωστάκη Δήμητρα, Βασιλάρα Γαβριέλα, Βασιλού Φενίνα, Ηλιοπούλου Χριστίνα, Βέργου Μιχαέλα, Βέργου Φένια, Βούλγαρη Αναστασία, Βούλγαρη Αννα, Βούλγαρη Μαρία, Καραβασίλη Αναστασία, Κορδούλη Χρύσα, Κορομπίλια Αθανασία, Καραγιάννη Νικολέτα, Κοντονίκας Δημήτρης, Κυριακοπούλου Ευτυχία, Μαμουρέλη Δέσποινα, Ντελοπούλου Λυδία, Πετσιμέρη Δέσποινα, Σκοπελίτη Δανάη, ΤζιναλάιΤζορτζίνα, Κουτσίκου Ιωάννα, Παπαθεοδώρου Νικολέτα, Πολυμέρου Ανδριάννα, Σπυρέλη Μαρία, Τσιβρένη Νάσια, Χριστοδούλου Ελένη, Αγγελή Γεωργία, Βούλγαρη Μαριλέτα, Ζαχαριά Ηρώ, Καπνιά Νάσια, Καραγιάννη Ελένη, Σκρίμπα Χρύσα, Σταυρακούδης Χρήστος, Καραπέτσα Μαρία, Κοττά Σταυρούλα, Σταματίου Βασιλική, Σαρακατσάνου Ειρήνη.

Σολίστ είναι οι Μαμουρέλη Δέσποινα, Βούλγαρη Μαριλέτα, Σκρίμπα Χρύσα, Καραπέτσα Μαρία, Κοττά Σταυρούλα, Σαρακατσάνου Ειρήνη.

Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι μαθητές Προμυριώτης Θέμις, Μίλτος Βασίλης, Κελεπούρης Θωμάς, Βούλγαρη Μαριλέτα, Τσιβρένη Χρύσα, Σταθούρος Αρίωνας, Αγγελής Σταμάτης, Σκοπελίτη Δανάη, Βογιατζιδόπουλος Γιώργος, Τρουπάκης Εφραίμ, Παπαθεοδώρου Νικολέτα, Μαρούγκας Νίκος, Τσιαντάρας Στάθης, Σκρίμπα Χρύσα, Κυριακοπούλου Ευτυχία, Πολυμέρου Ανδριάνα, Χριστοδούλου Ελένη, Καπνιά Νάσια, Σταματίου Γιάννης, Κορδούλη Χρύσα, Κουτσίκου Ιωάννα, Καραγιάννη Νικολέτα, Μίλτος Βασίλης και Καραγιώργος Σπύρος.

Τα μέλη της πολυπληθούς ομάδας μαζί με την καθηγήτριά τους Κατερίνα Παπαθανασίου, «ψυχή» της προσπάθειας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η ευαισθησία και το αίσθημα της προσφοράς αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου