ΤΟΠΙΚΑ

Οι άνθρωποι με πολλαπλή σκλήρυνση ενώνουν στον Βόλο τις δυνάμεις τους

οι-άνθρωποι-με-πολλαπλή-σκλήρυνση-ενώ-622989

Με την κοπή της πίτας εγκαινιάστηκε η λειτουργία του νεοσύστατου συλλόγου

Με την κοπή της πίτας εγκαινιάστηκε στον Βόλο η λειτουργία του νεοσύστατου Συλλόγου Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδων το περασμένο Σάββατο.

Τον Αγιασμό και την κοπή της πίτας ευλόγησε ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», ο οποίος ευχήθηκε να έχει ο Σύλλογος την ευλογία του Θεού στο νέο του ξεκίνημα και να έχει επιτυχία το σημαντικό έργο που επιτελεί, διαβεβαιώνοντας πως η ΙΜΔ θα είναι κοντά στις προσπάθειές και στο έργο του.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Σανίδα και η γενική γραμματέας Γιούλη Στανίδη, που εξήγησαν πώς «γεννήθηκε» η ιδέα να δημιουργηθεί ο Σύλλογος Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση με έδρα τον Βόλο, ενώ ακόμη αναφέρθηκαν στις δράσεις όπως και στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης που υλοποιείται στον Σύλλογο εθελοντικά με τη συνδρομή διαφόρων εξειδικευμένων ανθρώπων.

Για την κάθε δράση ξεχωριστά μίλησαν, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος, οι Κατερίνα Μούτου ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και Γιάννα Καλώτα επίσης ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια που πραγματοποιούν την ομαδική συμβουλευτική υποστήριξη των ασθενών, καθώς και η Τόνια Σκλάβου ψυχολόγος που πραγματοποιεί την ατομική συμβουλευτική υποστήριξη των ασθενών. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι Αργυρή – Κυριακή Πολυμέρου υπεύθυνη της ομάδας εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης, Αργύρης Περιστερόπουλος φυσικοθεραπευτής, Εύα Χριστοδούλου εκπαιδεύτρια υπεύθυνη για τα τμήματα θεραπευτικής κολύμβησης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, Ιωάννα Κορωνίδου και η Χρυσούλα Τσιόρτα δασκάλες γιόγκα, Ελένη Στυλίδου λογοθεραπεύτρια, υπεύθυνη για τη θεραπεία λόγου από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου και η Ανδρομάχη Μουτσινά δικηγόρος που παρέχει νομική συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη της Ενωσης. Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν από τον Δήμο Βόλου οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Λιβογιάννης και Αθαν. Σταυρίδης που δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό του Συλλόγου, καθώς επίσης οι Κων. Μαραβέγιας χειρουργός, επιστημονικός υπεύθυνος της κλινικής «Ανασσα» και ο νευρολόγος Νικόλαος Θάνος.

Η βασιλόπιτα ήταν ευγενική χορηγία του ζαχαροπλαστείου «Γλυκούτσικο», ενώ το δώρο για τον τυχερό της βασιλόπιτας ήταν μια χειροποίητη εικόνα αγιογραφημένη από την Νίκη Μπαϊράμη.

«Η κοπή της πρώτης μας βασιλόπιτας είναι μόνο η αφορμή» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου. «Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, εμείς σήμερα τα αφήσαμε όλα στην άκρη γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για αλληλεγγύη και προσφορά στους συνασθενείς και τους συνανθρώπους μας. Προσφορά και αλληλεγγύη, λοιπόν, σημαίνει κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Η προσφορά μας είναι εθελοντική, πάνω από συμφέροντα και τις ανθρώπινες ματαιοδοξίες», καταλήγει η Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου