ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους ένστολους ο «Εσταυρωμένος»

κοντά-στους-ένστολους-ο-εσταυρωμένο-623264

Κοντά στους ένστολους, τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, βρίσκεται η τοπική Εκκλησία, με την τακτική παρουσία και διακονία των εντεταλμένων ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Τρεις από τις τοπικές Κρατικές Υπηρεσίες που εισπράττουν έμπρακτα την αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. Στις Υπηρεσίες του Λ.Σ. διακονεί επί είκοσι ολόκληρα χρόνια ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Βασ. Μπατάκας, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και πρόεδρος του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου», ως πνευματικός συμπαραστάτης και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Την περασμένη Πέμπτη, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου, ομάδα συνεργατών της τοπικής Εκκλησίας και του «Ε», με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Πειραιά με σκοπό να μεταφέρει στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την επέκταση του θεσμού του εντεταλμένου ιερέα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, εκεί όπου λειτουργούν Υπηρεσίες του Λ.Σ.

Ο π. Θεόδωρος επισκέφθηκε το αρχηγείο του Λ.Σ. ΕΛ. ΑΚΤ. και συνομίλησε με τον αρχηγό Λ.Σ. αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμ. Ράπτη, τον α΄ υπαρχηγό Λ.Σ. αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον υποναύαρχο Ιωάννη Κοντόπουλο, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του ιερέα και των συνοδών του Κ. Γανωτή τ. λιμενάρχη Βόλου, Λάμ. Γιωτόπουλο τ. αξιωμ. Λ.Σ., αντιπρόεδρο του «Ε» και κ. Χρ. Γεωργιάδη συνεργάτη του «Ε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου