Ενημέρωση από το ΤΟ.Μ.Υ. Νέας Ιωνίας στο ΚΗΦΗ Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-12, 11:34:19
Ενημέρωση από το ΤΟ.Μ.Υ. Νέας Ιωνίας στο ΚΗΦΗ Βόλου

Το Κέντρο  Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου σε συνεργασία με την Τοπική Μονάδα Υγείας Νέας Ιωνίας  διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στον χώρο της δομής Μητροπολίτου Γρηγορίου με Γιαννιτσών 2 στα Παλαιά. Θέμα της ομιλίας θα είναι «Η πρόληψη πτώσεων και ακράτεια στην τρίτη ηλικία» με ομιλήτριες την κ. Περδίκη Βασιλική κοινωνική λειτουργό και την κ. Βάια Κοσκινάρη επισκέπτρια υγείας.

 Οι πτώσεις είναι συχνή αιτία τραυματισμών και όσο αυξάνεται η ηλικία των ανθρώπων αυξάνεται και ο κίνδυνος. Οι παράγοντες που αυξάνουν τις πτώσεις έχουν σχέση με την φυσιολογία του σώματος των ηλικιωμένων, τις ασθένειες που έχουν, τα φάρμακα που παίρνουν και το περιβάλλον που ζούνε.  

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το πρόβλημα της ακράτειας το οποίο επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Για τους λόγους αυτούς η ανάπτυξη στρατηγικής πρόληψης βοηθάει σημαντικά την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. 

Οπως επισημαίνεται από τα στελέχη του ΤΟΜΥ, "Στόχος μας είναι η ψυχολογική στήριξη και η κατάλληλη ενημέρωση των φροντιστών. Ως δομή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις τόσο για το προσωπικό όσο και για οποιονδήποτε άλλον θέλει να παρακολουθήσει".  

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=