ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Κανελλής: Άλλο ένα ξεγύμνωμα της δημοτικής αρχής Μπέου στο θέμα της καύσης σκουπιδιών

ν-κανελλής-άλλο-ένα-ξεγύμνωμα-της-δημο-623592

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Νίκος Κανελλής, αναφορικά με τις ενέργειες του δήμου Βόλου για το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου καταθέσαμε, από κοινού με τον συνάδελφο Κ. Γαργάλα, επερώτηση σε σχέση με τη στάση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών.

Με την επερώτηση αυτή «υπενθυμίσαμε» ότι τον Μάρτιο του 2018, κάτω από την πίεση μιας μαζικότατης συγκέντρωσης πολιτών, η Δημοτική Αρχή Μπέου είχε πάρει απόφαση με την οποία δήθεν εναντιώνονταν στην καύση σκουπιδιών.

Ανάμεσα σε άλλα η απόφαση έλεγε ότι ο Δήμος θα απαιτούσε από την κυβέρνηση να απαγορευτεί δια νόμου η καύση σκουπιδιών, συγκροτώντας μάλιστα «δια παραταξιακή επιτροπή» για να πιέσει τον υπουργό κ. Φάμελο. Ήταν βλέπετε η περίοδος λίγο πριν το συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου, όταν χιλιάδες Βολιώτες διαδήλωσαν για την υγεία τους, και η δημοτική αρχή Μπεόυ πάσχιζε να δείξει ότι είναι με το ρεύμα του κόσμου κι όχι με τα αφεντικά της Lafarge.

Τι έκανε όμως στην πράξη η δημοτική αρχή Μπέου από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα για να υλοποιήσει την απόφαση αυτή του ΔΣ; Όχι μόνο απολύτως τίποτα, αλλά ακριβώς τα αντίθετα!

Από την απαίτηση για δια νόμου απαγόρευση της καύσης, ο Α. Μπέος πέρασε στο «η ΑΓΕΤ θα καίει ότι γουστάρει». Διοργάνωσε δήθεν επιστημονικές ημερίδες «πλυντήρια» της καύσης. Προχώρησε σε «μετρήσεις» που έδειξαν ότι ο αέρας του Βόλου είναι πεντακάθαρος, αρνήθηκε τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος και φυσικά, κατά την προσφιλή του μέθοδο δεν έχασε ευκαιρία να βρίσει, να απειλήσει και να εκφοβίσει μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

Όσον αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που η δημοτική αρχή λέει ότι δήθεν δεν έχει αποφασίσει ακόμη το τι θα παράγει είναι απολύτως ξεκάθαρο (από την επίσημη προμελέτη) ότι θα παράγει SRF για να το πουλάει ο Δήμος στην ΑΓΕΤ.

Αν αυτά δεν είναι οργανωμένη πολιτική εξαπάτηση μιας κλίκας πολιτικών απατεώνων τότε τι είναι;

Η καύση των σκουπιδιών και η ρύπανση του αέρα και του εδάφους είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της πόλης. Η δημοτική αρχή Μπέου έχει διαλέξει στρατόπεδο και ρόλο. Έχει αναλάβει, από κοινού με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τη ΝΔ κα να προωθήσει τα συμφέροντα της Lafarge και των εργολάβων των σκουπιδιών. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η απάντηση πρέπει να δοθεί αποφασιστικά και μαζικά στο συλλαλητήριο της 16 Μαρτίου και στις εκλογές του Μαΐου”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου