ΤΟΠΙΚΑ

Ξαναχτύπησε ληστής με σημείωμα…

ξαναχτύπησε-ληστής-με-σημείωμα-447388

Ληστής ήταν ένας από τους τελευταίους «πελάτες» χθες του κεντρικού καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Βόλο. Με ένα χειρόγραφο σημείωμα με το οποίο απειλούσε ότι κρατάει χειροβομβίδα ο νεαρός ληστής «εισέπραξε» στις 2:05 μετά το μεσημέρι 8.000 ευρώ από την τράπεζα στην οδό Ιάσονος με Κ. Καρτάλη.
 
Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι τραπεζικές συναλλαγές ο ληστής με το σημείωμα εισήλθε στην Πειραιώς και κινήθηκε αθόρυβα. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το σχέδιό του, αλλά ούτε τη ληστεία μέχρι τη στιγμή που αναχώρησε από την τράπεζα.
 
Ο ληστής, που αναζητείται από την αστυνομία, περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, μέχρι να έρθει η στιγμή να φτάσει στο γκισέ. Πλησιάζοντας την ταμία έμεινε αμίλητος. Το μόνο που έκανε ήταν να αφήσει μπροστά της ένα σημείωμα, το οποίο με κεφαλαία γράμματα ανέγραφε: «Κρατάω στο δεξί χέρι χειροβομβίδα. Δώσε μου όσα περισσότερα χρήματα μπορείς χωρίς να δημιουργήσεις πανικό».
 
Ο δράστης φορούσε καπέλο, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης επρόκειτο για άτομο νεαρής ηλικίας, μετρίου αναστήματος και κανονικής σωματικής διάπλασης.
 
Υπό την απειλή της χειροβομβίδας η υπάλληλος κράτησε την ψυχραιμία της, δεν προκάλεσε πανικό και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν χειρότερα, παρέδωσε στο ληστή χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η ταμίας στο γκισέ είχε εκείνη τη στιγμή πολλαπλάσια χρήματα αλλά χάρη στην ψυχραιμία της δεν το αντιλήφθηκε ο ληστής.
 
Στη συνέχεια ο ληστής τράπηκε σε φυγή, παίρνοντας μαζί του εκτός από τα χαρτονομίσματα και το απειλητικό σημείωμα.
 
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Έμφαση δίνεται στο υλικό της βιντεοσκόπησης μέσω του κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε τις κινήσεις του ληστή.
 
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η ληστεία με το σημείωμα στην Πειραιώς να συνδέεται με εκείνη που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου 2010, στην Εθνική Τράπεζα της οδού Λαρίσης, στο Βόλο.
 
Οι δύο ληστείες έγιναν με πανομοιότυπη μέθοδο, ωστόσο για την αστυνομία εξετάζεται εάν το ίδιο πρόσωπο, το οποίο δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έδρασε μετά από ενάμισι μήνα σε δεύτερη τράπεζα του Βόλου, γνωρίζοντας ότι οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί.
 
Και στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας ο ληστής περίμενε υπομονετικά τη σειρά του. Με το σημείωμα που επέδειξε τότε στην ταμία απείλησε με κατοχή χειροβομβίδας και όπλου, ζητώντας χρήματα και προειδοποιώντας να μην προκληθεί πανικός. Στην Εθνική ο ληστής με το σημείωμα είχε επιλέξει να δράσει πρωινή ώρα και συγκεκριμένα στις 10:45 π.μ.
 
Ούτε σε εκείνη τη ληστεία είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και φορούσε σκουφάκι. Υπό την απειλή της χειροβομβίδας και του όπλου κατάφερε να αποσπάσει από το ταμείο 3.660 ευρώ. Ο ληστής μετά το τέλος της «συναλλαγής» έκανε μεταβολή και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ παραμένει ασύλληπτος.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου