Προσλήψεις προσωπικού από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-11, 19:53:25
Προσλήψεις προσωπικού από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Για τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ως μόνιμης δομής

 

Σε αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας προχώρησε και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων, οι οποίες θα καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό που θα στελεχώσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που θα λειτουργεί πλέον ως μόνιμη δομή.

Η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ως μόνιμη δομή ήταν πάγιο αίτημα των Δήμων της χώρας για την κάλυψη των αναγκών ηλικιωμένων και μοναχικών δημοτών, που το μόνο τους αποκούμπι είναι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα για να συνεχίσουν να ζουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν την ιδρυματοποίηση.

Στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου το πρόγραμμα λειτουργεί υποστηρικτικά και για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών δημοτών, ιδίως σε περιόδους εκτάκτων καιρικών φαινομένων, οπότε και οι μετακινήσεις είναι δύσκολες.

Με εγκύκλιό του από τις 11 Ιανουαρίου και στον απόηχο απόφασης τον περασμένο Δεκέμβριο, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους Δήμους να προχωρήσουν στη σύσταση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που πλέον δεν θα στηρίζεται στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αλλά θα αποτελεί μόνιμη Υπηρεσία στο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προχώρησε σε αλλαγή του Οργανισμού και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο θα ζητήσει 11 άτομα μόνιμο προσωπικό για να στελεχώσουν σε μόνιμη βάση τη δομή.

Με την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο μισθολόγιο του Δήμου και οι υπηρεσίες θα παρέχονται απρόσκοπτα στους ωφελούμενους που δεν θα εξαρτώνται από την ανανέωση του προγράμματος.

Προγραμματισμός 19 προσλήψεων

Από το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου εν αναμονή μονίμων και δικαστικών αποφάσεων

Στην πρόσληψη 19 ατόμων προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες κυρίως των ανταποδοτικών του υπηρεσιών θα προχωρήσει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό για το 2019, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Την απόφαση για τις προσλήψεις έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδη Παπαδημητρίου από το σύνολο των 19 ατόμων, μόνο ένας θα είναι χειριστής μηχανημάτων και οι υπόλοιποι εργάτες που θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες για τις ανάγκες καθαριότητας και πρασίνου, με εξάμηνες συμβάσεις εργασίας.

«Κάνουμε τον προγραμματισμό μας για να μη μείνουμε το καλοκαίρι χωρίς προσωπικό και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες που πολλαπλασιάζονται εξαιτίας και των τουριστών», σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Οι προσλήψεις προγραμματίζονται, ενώ ο Δήμος βρίσκεται σε αναμονή δύο αποφάσεων. Η μία αφορά σε απόφαση του Δικαστηρίου που αναμένεται μετά από αγωγή που κατέθεσαν 21 εργαζόμενοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Πρόκειται για εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονταν διαρκώς για την κάλυψη των αναγκών που υπήρχαν και συμπλήρωσαν διάστημα εργασίας 21 μηνών. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο, γεγονός που βεβαίωσε και το δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης αναμένεται και η απόφαση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο της προκήρυξης 3-Κ, που δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης του προσωπικού των Δήμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες υπό την προϋπόθεση ότι οι μισθοί τους θα καλύπτονται από τα δημοτικά ταμεία.

«Αν προσληφθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, τα εξάμηνα θα «παγώσουν»», σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου αποφάσισε να ακολουθήσει τη γραμμή της ΚΕΔΕ και να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης που υποχρεώνει τους Δήμους να προχωρήσουν στο άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας κι εκεί να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα. Η ίδια απόφαση προβλέπει συναλλαγές μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού, γεγονός που όπως εκτιμήθηκε καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των Δήμων, των νομικών τους προσώπων και επιπλέον αποτελεί εμπόδιο στην αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών τους υποθέσεων και παραβιάζει βάναυσα τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της οικονομικής και διοικητικής τους αυτοτέλειας.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=