ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακός «πόλεμος» με φόντο το Ογκολογικό του Νοσοκομείου

διαδικτυακός-πόλεμος-με-φόντο-το-ογ-624419

Η οργή καρκινοπαθών για ανάρτηση του διοικητή του Νοσοκομείου και η απάντηση Μ.Δραμητινού

Πρωτόγνωρος διαδικτυακός «πόλεμος» ξέσπασε στα social media τις τελευταίες μέρες, με φόντο την αποχώρηση του επικουρικού γιατρού, τις ελλείψεις στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και με αφορμή μία νέα ανάρτηση του διοικητή του Αχιλλοπουλείου Μάνθου Δραμητινού για την καύση σκουπιδιών και την παραγωγή SRF στον Βόλο.

Την επίμαχη ανάρτηση (δημοσιεύεται παρακάτω) σχολίασαν καρκινοπαθείς και συνοδοί τους, στρέφοντας τα «πυρά» τους κατά του κ. Δραμητινού αφενός για τα κενά στο Ογκολογικό και αφετέρου επειδή η διοίκηση αντί να ασχοληθεί επισταμένα και να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση στη Μονάδα και να καλυφθούν επιτέλους οι δύο θέσεις ογκολόγων που εκκρεμούν, επιτίθεται σε καρκινοπαθείς που ασκούν κριτική εναντίον της στο facebook και οι οποίοι ανήκουν σε εκείνους που πρωτοστάτησαν, κινητοποιήθηκαν και ανέδειξαν το πρόβλημα.

Στον «διάλογο» παρεμβαίνουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του διοικητή, αλλά και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιά τους για να τον υποστηρίξουν, σπεύδοντας να αποδώσουν σε πολιτικά κίνητρα την κριτική που δέχεται ο κ. Δραμητινός. Εμπλέκουν μάλιστα ακόμη και τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Βόλου(!) με σαφείς αιχμές εναντίον του Γιώργου Ρήγα, μοναδικού μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο, ο οποίος όπως είναι γνωστό ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου με την παράταξη της σημερινής δημοτικής αρχής.

Η επίμαχη ανάρτηση Δραμητινού και τα «πυρά» από καρκινοπαθείς

Η ανάρτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, που προκάλεσε την οργή καρκινοπαθών που βρέθηκαν στο στόχαστρο, δέχτηκαν τη χλεύη και χαρακτηρίστηκαν «ως πολιτικά υποκινούμενοι», έχει ως εξής:

«Καύση σκουπιδιών, παραγωγή SRF στον Βόλο. Πεδίο δόξης λαμπρόν για επίδοξους αυτοδιοικητικούς. Υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ας ανοίξουμε ένα forum αλληλοέκθεσης στο μείζον πρόβλημα της πόλης. Οι γνωρίζοντες, αυτοί που καθημερινά παλεύουν τον καρκίνο, τη ΧΑΠ, τις καρδιοπάθειες ας μιλήσουν, ποιος υποψήφιος δήμαρχος σε αυτή την πόλη αγωνιά να πουλήσει τα σκουπίδια και οι υποψήφιοι σύμβουλοί του αν και γιατροί ή επιστήμονες αδιαφορούν. Ας συζητήσουμε κάποτε σοβαρά σε αυτή την πόλη».

«Ντροπή σας να μιλάτε για τον καρκίνο εσείς που αφήσατε το Ογκολογικό μ’ έναν γιατρό. Και όχι, δεν είμαστε υποκινούμενοι. Καρκινοπαθείς είμαστε. Εσείς πάλι καρεκλοκένταυρος. Πριν λίγο καιρό μάς κατηγορούσατε ως υποκινούμενους. Τότε ξέρατε τι λέγατε; Τα στοιχεία μου στη διάθεσή σας να γνωρίσετε μια από αυτούς για τους οποίους μιλούσατε τότε. Είμαι απλά μια ασθενής του Ογκολογικού, τίποτα δεν κρύβεται από πίσω. Απλά, η αγωνία όσων παλεύουν με τον καρκίνο», ήταν η «απάντηση» της Ζ.Κ., καρκινοπαθούς που συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων, που χαρακτηρίστηκαν ως «πολέμιοι» της διοίκησης, επειδή τον περασμένο Δεκέμβριο πήραν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν υπογραφές διαμαρτυρίας και πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο, απαιτώντας να μη φύγει ο επικουρικός γιατρός από τη Μονάδα Χημειοθεραπείας.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι τόσο η ίδια, όσο και οι υπόλοιποι καρκινοπαθείς δεν πρόκειται να πτοηθούν από τις επιθέσεις που δέχονται, τονίζοντας ότι «μιλώ για αυτό που βιώνω ως καρκινοπαθής εξαιτίας των χειρισμών του εν λόγω κυρίου. Και όταν μιλάς μ’ έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή με νύχια και με δόντια δείχνει τη σοβαρότητα. Εγώ πάλεψα με τον καρκίνο, αυτούς θα φοβηθώ; Θα με βρίσκουν μπροστά τους».

«Αφήνει τη Μονάδα με ένα γιατρό να τα βγάλει πέρα με 400 και πλέον περιστατικά …και άνοιξε νέο κεφάλαιο μιας και αντιμετώπισε τα του οίκου του και ασχολείται με την καύση των σκουπιδιών της ΑΓΕΤ…!!!» σχολίασε με τη σειρά του ο Στ. Μ., σύζυγος καρκινοπαθούς, για την ίδια ανάρτηση στον «τοίχο» του προσωπικού Fb του διοικητή του Νοσοκομείου. «Είμαι σύζυγος καρκινοπαθούς, συνεχίζει ο ίδιος, που στήνεται στην αίθουσα αναμονής για πάνω από 5 ώρες για να τελειώσει τη θεραπεία ο άνθρωπός του… Και να βλέπει την ταλαιπωρία των υπολοίπων ασθενών με έναν γιατρό να τα βγάλει πέρα… Είμαι λοιπόν ένα ακόμη νούμερο… στη λίστα αναμονής των συνοδών ασθενών της Μονάδας Χημειοθεραπείας…».Τέλος φόρμας

«Εγώ θα συνιστούσα ψυχραιμία μια και πρώτη φορά στα χρονικά του Νοσοκομείου θα έχουμε τρεις ογκολόγους, δύο μόνιμους και έναν επικουρικό για τρία χρόνια με ένα κενό για 10 – 15 μέρες γιατί πρέπει να αλλάξουν οι συμβάσεις και στο κενό αυτό θα έχουμε βοήθεια με Ογκολογικό από τη Λάρισα. Τι δεν καταλαβαίνετε λοιπόν και συνεχίζεται όλη η συζήτηση; Τρεις ογκολόγοι. Αυτό είναι αδιαφορία ή δεν ξέρουμε τι λέμε;», ήταν η απάντηση του διοικητή Μ. Δραμητινού στους δύο προαναφερθέντες.

Η απάντηση ωστόσο δεν φαίνεται να ικανοποίησε, για αυτό και ακολούθησε νέα ανάρτηση στον τοίχο του από τον ίδιο συγγενή της καρκινοπαθούς, ο οποίος τόνισε: «Αυτό το άκουσα και πριν ένα χρόνο σε συνάντησή μας κ. Δραμητινέ και ακόμη περιμένουν ασθενείς και συνοδοί! Και δεν αξιολογούμε προθέσεις, αλλά αποτέλεσμα!!! Και αντί γι’ αυτό βλέπουμε να μένει μόνος του ο γιατρός και να βάλλεται έμμεσα και άμεσα για επιλογές του στα κοινά και να απαξιώνεται το έργο του…».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου