ΤΟΠΙΚΑ

Χρονιά γιορτής των 100 χρόνων του το 2019 για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

χρονιά-γιορτής-των-100-χρόνων-του-το-2019-για-624432

Χρονιά γιορτής είναι το 2019 για το Επιμελητήριο Μαγνησίας που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς και καλείται να δώσει τη μάχη στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου ενάντια στην υπερφορολόγηση, την ελλιπή ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και το μικρό εύρος της κατανάλωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το Σάββατο το απόγευμα, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, περιγράφτηκε με μελανά χρώματα η πραγματικότητα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος που προσπαθεί να επιβιώσει σε μία οικονομία που συρρικνώθηκε κατά 25% τα τελευταία χρόνια.

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να διατηρήσουν την δραστηριότητά τους, να συνεχίσουν να παρέχουν θέσεις εργασίας, και να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία, ωστόσο παραμένει το πρόβλημα του συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης, ζήτησε στοχευμένες πολιτικές που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να ανακάμψουν: βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος, ειδικά προγράμματα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, νέα εθνική πολιτική για την μεταποίηση, παρεμβάσεις για αποτελεσματικότερη δημόσια διοίκηση και μείωση της γραφειοκρατίας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, ολοκλήρωση του εθνικού και χωροταξικού σχεδιασμού και κωδικοποίηση των χρήσεων γης.

Στην κοπή πίτας παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου