ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα εξ αποστάσεως με πλήθος συμμετοχών από την Μητρόπολη

μαθήματα-εξ-αποστάσεως-με-πλήθος-συμμ-624447

Πλήθος ενδιαφερομένων, που ξεπερνούν τους 400, υπολογίζεται ότι παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας που λειτουργεί στον Βόλο με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Οι ενδιαφερόμενοι που προέρχονται από όλο τον κόσμο από Αμερική, Ευρώπη και Ελλάδα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είτε δια ζώσης, είτε μέσω YouTube, κάνοντας παράλληλα σχόλια.

Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ενηλίκων οι οποίοι είναι ερευνητές, φοιτητές, φιλίστορες, εργαζόμενοι σε μουσεία, που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις έννοιες της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού.

Τα προγράμματα υλοποιούνται με την συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, Τμήμα του Πολιτιστικού Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος για τα επόμενα πέντε εξάμηνα προσφέρει το πρόγραμμα: «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού» στο πλαίσιο τριετούς κύκλου σπουδών.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας – πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «moodle» του προγράμματος στην διεύθυνση: http://learn.cultureacademy.gr ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Εκεί υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος αλλά και το πρόγραμμα σπουδών και άλλες πληροφορίες για δύο εξάμηνα που προσφέρονται στο Χειμερινό Εξάμηνο.

Οσοι ήδη ολοκλήρωσαν το Α’ εξάμηνο με τίτλο «Εισαγωγή στη Λαογραφία» μπορούν να συνεχίσουν στο Β’ εξάμηνο με το μάθημα «Σύγχρονοι Ορίζοντες των Λαογραφικών Σπουδών – Φύλο, Διαδίκτυο, Σχολείο» και επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Μαρία Γκασούκα.

Σκοπός του συγκεκριμένου καινοτόμου προγράμματος είναι να επιβεβαιώσει ότι η επιστήμη της Λαογραφίας δεν είναι μια στατική επιστήμη, αλλά συνεχώς εξελισσόμενη, που καταγράφει και ερμηνεύει τις νέες όψεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και της λαϊκής δημιουργίας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος οδηγεί σε χορήγηση βεβαίωσης του συγκεκριμένου μαθήματος, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των εξαμηνιαίων μαθημάτων, συνολικά έξι, οδηγεί σε πιστοποιητικό παρακολούθησης του τριετούς προγράμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου