ΤΟΠΙΚΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου η υπουργική απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα

στο-δημοτικό-συμβούλιο-βόλου-η-υπουργ-624539

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου που ξεκινά στις 6 το απόγευμα, έρχεται προς συζήτηση η υπουργική απόφαση που υποχρεώνει τους δήμους να προχωρήσουν στο άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας κι εκεί να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα.

Η ίδια απόφαση προβλέπει συναλλαγές μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού, γεγονός που όπως εκτιμήθηκε από την Κεντρική Ενωση Δήμων καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των δήμων, των νομικών τους προσώπων και επιπλέον αποτελεί εμπόδιο στην αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών τους υποθέσεων και παραβιάζει βάναυσα τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της οικονομικής και διοικητικής τους αυτοτέλειας.

Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα συμμορφωθεί με την υπουργική απόφαση ή αν θα ακολουθήσει τη γραμμή της ΚΕΔΕ που υπαγορεύει την προσφυγή στο ΣτΕ.

Στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει την πρόσληψη συνολικά 76 ατόμων προσωπικού εντός του 2019 για να καλυφθούν ανάγκες στις αποδεκατισμένες από προσωπικό υπηρεσίες του, ιδίως αυτές που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για 49 προσλήψεις με συμβάσεις οκτώ μηνών, 25 με δίμηνες συμβάσεις για την υπηρεσία καθαριότητας και 2 γιατρών που θα στελεχώσουν τα ΚΑΠΗ.

Από αυτές οι 33 αφορούν στην καθαριότητα, μία στο τμήμα ηλεκτροφωτισμού, 11 στα κοιμητήρια, 28 στο πράσινο, μία στην υπηρεσία δόμησης και δύο γιατρών στα ΚΑΠΗ, απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα.

Οικονομική

Νωρίτερα, στη μία το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στην οποία μεταξύ άλλων έγινε αποσφράγιση των προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των δημοτικών οικοπέδων, συνολικού κόστους 22.754 ευρώ. Αυτά βρίσκονται τόσο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου- Ν. Ιωνίας, όσο και στις Αλυκές, στην Ν. Αγχίαλο, στην Αγριά, στα Λεχώνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου