Στις επαρχίες Αλμυρού και Βελεστίνου για την γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους ο Σεβασμιώτατος

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-11, 14:59:11
Στις επαρχίες Αλμυρού και Βελεστίνου για την γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους ο Σεβασμιώτατος

Τις δύο μεγάλες πανηγύρεις του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε με την λειτουργική παρουσία του, το διήμερο 9-10/2, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αϊδινίου, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών από την επαρχία Αλμυρού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από την ιερατική ιδιότητα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ανέλυσε το έργο και τη αποστολή του Ιερέως, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην τέλεση των Ιερών Μυστηρίων, κυρίως δε της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας. Αφού μίλησε για την ευθύνη του Ιερέως να ξεκουράζει τις ψυχές των ανθρώπων και να τις κατευθύνει στην σωτηρία, προεχείρησε σε Πνευματικό τον π. Νικόλαο Μανθογιάννη, Εφημέριο μικρών κοινοτήτων της επαρχίας Αλμυρού.

Ανήμερα της γιορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Βελεστίνου, πλαισιωμένος από του Κληρικούς της πόλεως, τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Ιεροψάλτες τα τρία τέκνα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Δημητρίου Καρακώστα, Ιωαννίκιο, Αλέξανδρο και Γρηγόριο.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=