ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε πλήρης ημερών ο «αειθαλής» Νικόλαος Πούλιος

εφυγε-πλήρης-ημερών-ο-αειθαλής-νικό-624577

Πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Πούλιος, ένας μαχητής της ζωής με πλούσια δράση σε όλα τα επίπεδα: πολιτική, αθλητική και κοινωνική. Ο Νικόλαος Πούλιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια και ως εκ τούτου βγήκε στη βιοπάλη από μικρή ηλικία.

Ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο και εισήχθη στη Νομική Σχολή δεν κατάφερε όμως να εκπληρώσει το όνειρό του. Κηρύχθηκε ο πόλεμος και αναγκάστηκε να παρατήσει τις σπουδές του. Ενωσε τη φωνή του με τις δυνάμεις του ΕΠΟΝ και πάλεψε για τα ιδανικά του. Μάλιστα είχε συλληφθεί από τους Γερμανούς και επρόκειτο να εκτελεστεί στο Φυτόκο, την τελευταία όμως στιγμή κατάφερε να γλιτώσει.

Εργάστηκε στην καπνοβιομηχανία Ματσάγγου ως εργάτης και κατάφερε να αναρριχηθεί λόγω του υψηλού για την εποχή μορφωτικού του επιπέδου. Διετέλεσε διευθυντής πωλήσεων έως ότου έκλεισε η καπνοβιομηχανία στον Βόλο και ο ίδιος αναγκάστηκε να αλλάξει επαγγελματική ρότα. Εγινε ιατρικός επισκέπτης για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε.

Ως απόμαχος της εργασίας, συνέχισε την προσφορά του σε εθελοντικό επίπεδο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο Ιδρυμα Γηροκομείο Βόλου από το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε. Δεν είναι τυχαία η επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων στην κηδεία του, τα χρήματα να δοθούν στο Γηροκομείο Βόλου.

Ο Νικόλαος Πούλιος ήταν και σπουδαίος αθλητής. Σκιέρ του ΕΟΣ Βόλου, είχε πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του. «Ηταν ένας βιοπαλαιστής και μαχητής της ζωής. Θα θυμόμαστε για πάντα το παράδειγμα που μας έδωσε», λένε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι δύο κόρες του Αικατερίνη και Μαρία από τις οποίες ευτύχησε να δει πέντε εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Ο 91χρονος που ακόμη και στα βαθειά του γεράματα παρέμενε ενεργός, ταλαιπωρούνταν το τελευταίο διάστημα από παθήσεις της ηλικίας του, είχε όμως στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα που θα τον θυμούνται με αγάπη και θαυμασμό.

Η κηδεία του έγινε σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου