Επικοινωνιακή πολιτική της ΑΓΕΤ

Τελευταία ενημέρωση: 2007-05-06, 00:00:00
Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου των στελεχών της εταιρίας ΑΓΕΤ δεν είχε αναληφθεί καμία δέσμευση για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς η εταιρία υποσχέθηκε κάποια πενιχρά μέτρα. Προχθές τα στελέχη της βιομηχανίας επανήλθαν ακολουθώντας πιστά την παρελκυστική τους τακτική για να υποσχεθούν στη Νομαρχία Μαγνησίας ότι εξετάζουν σοβαρά πλέον το αίτημα χρήσης φυσικού αερίου. Μόνο που το συγκεκριμένο αίτημα είναι πλέον δεκαετίας περίπου.
Πιστεύει κανείς Βολιώτης ότι ο παγκόσμιος κολοσσός με τα τεράστια υπερκέρδη δεν διαθέτει ειδικούς συμβούλους που εκπονούν την επικοινωνιακή πολιτική με στόχο την προστασία των συμφερόντων της εταιρίας και όχι φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος;
Στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση, πιστεύουμε ότι η τοπική κοινωνία με τρόπο αδιαπραγμάτευτο και σαφή να διατυπώσει τα αιτήματα όπως οι νέες δυσμενείς συνθήκες το επιβάλλουν. Η πρόταση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που επιστημονική γνώση υποδεικνύει. Μόνο τα υβριδικά φίλτρα περιορίζουν αποδεδειγμένα τη ρύπανση έως 60%. Κατά συνέπεια αυτό πρέπει να είναι και το αίτημα. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση και μάλιστα με καθυστέρηση ετών αποτελεί προπέτασμα καπνού και… μικροσωματιδίων.
Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα της Μαγνησίας (Ιατρικός Σύλλογος) εκφράζει ανοικτά τις ανησυχίες της, συγκεντρώνει υπογραφές και ζητάει επειγόντως επιδημιολογική μελέτη να επαναπαυόμαστε στις θολές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της βιομηχανίας.
Η πολυετής και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αέριας ρύπανσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και διαπραγμάτευσης σε κανέναν.
Για ό,τι κάνουμε σήμερα, αύριο θα απολογηθούμε στα παιδιά μας και τα ερωτήματά τους θα είναι αυστηρά και αμείλικτα. Μπορεί η γιγαντιαία τσιμεντοβιομηχανία να μας αντιμετωπίζει ως μικρή καρφίτσα στον παγκόσμιο χάρτη των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, ο τόπος όμως είναι μοναδικός και οφείλουμε να τον προασπίσουμε και να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως μας τον παρέδωσαν οι γονείς μας.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=