ΤΟΠΙΚΑ

Αυτόνομες μετακινήσεις για τα μέλη του «Ιππόκαμπου» με το νέο λεωφορείο

αυτόνομες-μετακινήσεις-για-τα-μέλη-το-625205

Το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτόνομη μετακίνηση εξασφαλίζει για τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας, «Ιππόκαμπος», το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που αγοράστηκε με τη συνδρομή τόσο φορέων όσο και μέσα από δωρεές. Το λεωφορείο παρουσιάστηκε και έγινε ο Αγιασμός του από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Σωματείου, στο κέντρο «Τα Καναράκια».

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον Ιππόκαμπο η απόκτηση του λεωφορείου. Φέτος κλείνουμε 10 χρόνια ζωής ως σωματείο και γιορτάζουμε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη δεκαετία μας», σημείωσε ο Πρόεδρος του σωματείου, Πέτρος Μπέλλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το λεωφορείο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης των μελών, εξασφαλίζοντας ένα αυτονόητο δικαίωμα. «Μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις μας γινόταν με λεωφορεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να μετακινούμαστε αυτόνομα και με ασφάλεια στις δραστηριότητές μας», υπογράμμισε.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο σωματείο αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλλαν προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς ως Περιφέρεια βοηθήσαμε για το λεωφορείο. Και πάντα στηρίζουμε τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ανοίξαμε άλλωστε και τον δρόμο από την ακτή προς τη θάλασσα με τα τρία Sea Track που είχαμε διαθέσει στους δήμους και εκείνο που χρησιμοποιείται καλύτερα είναι αυτό του Αναύρου, χάρη στον Ιππόκαμπο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συνολικά 12 πρόσωπα και φορείς που συνέβαλλαν για την απόκτηση του λεωφορείου: ως μέγας δωρητής ο γνωστός ευεργέτης της πόλης, Χαράλαμπος Τσιμάς, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Βόλου, Αντ. Ζαχαρακόπουλος, ο (προ) Πρόεδρος, κ. Νικ. Σοφιάδης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου- ΕΒΟΛ, Νικ. Πρίντζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Μαγνησίας και Δικτύου «Περραινία», Κων. Σκριάπας, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Νικ. Τσούνης, ο διευθυντής Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ, Πλοίαρχος, Αναστ. Μιχέλης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μπάντας Πλωτάρχης, Γ. Τσιλιμπάρης, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Θρασίβουλος Σταυριδόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Ν. Σαρρής και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τον Αγιασμό του λεωφορείου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος ο οποίος μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τους ανθρώπους που έχουν το προνόμιο να δημιουργούν όμορφες ευκαιρίες παρά την αναπηρία τους. Τόνισε ότι πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια και έστειλε ένα μήνυμα: «Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί στη θέση τους κάποια στιγμή. Ας προσέχουμε πολύ και στον δρόμο που οδηγούμε και στα πεζοδρόμια που κλείνουμε στερώντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρίες να διέλθουν. Να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να είναι κοντά μας ως ζωντανά μέλη της κοινωνίας μας στην οποία συμμετέχουν ισότιμα».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου