ΤΟΠΙΚΑ

Απόβαση… αγροτών Πηλίου και Αερινού με τα τρακτέρ στον Βόλο

απόβαση-αγροτών-πηλίου-και-αερινού-μ-625247

Συλλαλητήριο μέσα στον Βόλο πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου οι αγρότες του Πηλίου και του μπλόκου του Αερινού. Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και θα επιδώσουν ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οι αγρότες του Πηλίου θα κάνουν προσυγκέντρωση σήμερα το πρωί στο Καράβωμα και στη συνέχεια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους από το Ν. Πήλιο και το μπλόκο του Αερινού ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Το ραντεβού έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ισχύει για τις 10 περίπου σήμερα το πρωί. Στη συνέχεια οι αγρότες της περιοχής θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους κι αν θα συμμετέχουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το μπλόκο της Νίκαιας.

Στο μεταξύ, οι αγρότες δίνουν τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση. Το μπλόκο της Νίκαιας προτίθεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του εάν μέχρι σήμερα το απόγευμα, δεν οριστεί ραντεβού με κλιμάκιο υπουργών. Οι αγρότες αποφάσισαν να δώσουν διορία μέχρι σήμερα στην κυβέρνηση προκειμένου να ορίσει το ραντεβού με κλιμάκιο υπουργών.

Εάν μέχρι τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας δεν έχει οριστεί το ραντεβού, τότε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις. Τα νέα μπλόκα θα έχουν σκοπό, όπως και το Σάββατο στα Τέμπη, να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε πως αν η κυβέρνηση δεν δείξει προθυμία να ορίσει το «ραντεβού», οι αγρότες θα συγκεντρωθούν αύριο, Τρίτη στις 4 το απόγευμα στον κόμβο του Πλατύκαμπου.

Μάλιστα, σε περίπτωση αρνητικής απόκρισης εκ μέρους της κυβέρνησης, άφησαν «ορθάνοιχτο» το ενδεχόμενο «καθόδου» στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου προχώρησαν σε ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.

Την ίδια ώρα, παραταγμένα στην άκρη του δρόμου παραμένουν εκατοντάδες τρακτέρ σε Καρδίτσα, Λάρισα, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου