ΤΟΠΙΚΑ

76 προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Βόλου

76-προσλήψεις-προσωπικού-στον-δήμο-βόλο-625724

Για την κάλυψη αναγκών του στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Κοιμητηρίων, Τεχνικών Υπηρεσιών

Την πρόσληψη προσωπικού συνολικά 76 ατόμων εντός του 2019 δρομολογεί ο Δήμος Βόλου για να καλύψει ανάγκες του στις αποδεκατισμένες από προσωπικό Υπηρεσίες του, ιδίως αυτές που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για 49 προσλήψεις με συμβάσεις οκτώ μηνών, 25 με δίμηνες συμβάσεις για την Υπηρεσία Καθαριότητας και 2 γιατρών που θα στελεχώσουν τα ΚΑΠΗ.

Κάθε χρόνο, στην έναρξη του έτους, ο Δήμος Βόλου καταγράφει μέσω των Υπηρεσιών του τις ανάγκες και κενές θέσεις που υπάρχουν και ζητά την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Για φέτος προγραμματίζονται συνολικά 76 προσλήψεις προσωπικού, εκ των οποίων οι 33 αφορούν στην καθαριότητα, μία στο τμήμα ηλεκτροφωτισμού, 11 στα κοιμητήρια, 28 στο πράσινο, μία στην Υπηρεσία Δόμησης και δύο γιατρών στα ΚΑΠΗ, απόφαση που αναμένεται να επικυρωθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μεθαύριο Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προτείνεται η πρόσληψη των εξής οκταμηνιτών: Δέκα οδηγών απορριμματοφόρων αυτοκινήτων ΔΕ (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου), είκοσι εργατών καθαριότητας ΥΕ (συνοδούς απορριμματοφόρων), δύο χειριστών μηχανημάτων έργων (εκσκαφέα – φορτωτή, με άδεια χειριστή μηχανημάτων έργου Μ.Ε.) και ενός χειριστή μηχανημάτων έργων.

Στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προτείνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών ενός ΔΕ ηλεκτρολόγου εσωτερικών εγκαταστάσεων και κτιρίων α’ ειδικότητας.

Για την αντιμετώπιση αναγκών της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων για το έτος 2019 προτείνεται η πρόσληψη έντεκα εργατών ταφών – εκταφών ΥΕ.

Στη Διεύθυνση Πρασίνου για την κάλυψη των αυξημένων εποχικών αναγκών που παρουσιάζονται προτείνεται η πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, ενός οδηγού ΔΕ, με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄και Ε΄ κατηγορίας, ενός χειριστή αρπάγης ΔΕ και ενός κηπουρού ΔΕ.

Στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης προτείνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, ενός αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού ΠE.

25 διμηνίτες

Η Υπηρεσία Πρασίνου ζητά να ενισχυθεί με επιπλέον 25 διμηνίτες. Σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας, φέτος το ύψος βροχής που έπεσε στην περιφέρεια του Δήμου ήταν πολλαπλάσιο από τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαπενταετίας κι έχει ως αποτέλεσμα τα χόρτα σε πάρκα, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους να αναπτυχθούν σε υπερβολικό βαθμό και να προκαλούν προβλήματα στην ασφάλεια και την υγιεινή των δημοτών.

Επιπλέον πολλά δέντρα που είχαν καεί από τον παγετό ολοσχερώς ή μερικώς έχουν καταστεί επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν τον Δήμο, ενώ την ίδια ώρα οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς κατασκευάζονται νέοι χώροι πρασίνου, όπως κόμβοι, πλατείες, πάρκα και εκτελούνται εργασίες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Το υπάρχον προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου την τελευταία επταετία έχει μειωθεί πάνω από 50%, είναι γηρασμένο, ένα μεγάλο ποσοστό για λόγους υγείας δεν μπορεί να κάνει εξειδικευμένες εργασίες πρασίνου και δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες συντήρησης των υφιστάμενων χώρων πρασίνου (πάνω από χίλια εκατό στρέμματα) και να μπορεί να αντιμετωπίζει και τις κατεπείγουσες, εποχικές ή πρόσκαιρές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης 6 ΔΕ κηπουρών, 15 ΥΕ εργατών πρασίνου, ενός ΔΕ χειριστή καλαθοφόρου οχήματος, ενός ΔΕ χειριστή αρπάγης, ενός ΔΕ οδηγού με δίπλωμα Γ’ κατηγορίας και ενός ΔΕ μηχανοτεχνίτη – τεχνίτη οχημάτων, με σύμβαση ΙΔΟΧ δίμηνης διάρκειας.

Δύο γιατροί

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και ΚΑΠΗ πρόκειται να προσληφθούν δύο γιατροί γενικής ιατρικής ή ειδικών παθολόγων για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους ηλικιωμένους ασθενείς των ιατρείων του ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου. Ο ένας γιατρός θα απασχοληθεί στο κεντρικό ΚΑΠΗ, στο ΚΑΠΗ της Νέας Δημητριάδας της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, καθώς και στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, για συνολικά εβδομήντα ώρες τον μήνα, ενώ ο άλλος θα απασχοληθεί στα τέσσερα παραρτήματα ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας και στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου για συνολικά εβδομήντα ώρες τον μήνα. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για έναν χρόνο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου