ΤΟΠΙΚΑ

Στις 15 Φεβρουαρίου η δίκη της 49χρονης για την ψεύτικη ληστεία

στις-15-φεβρουαρίου-η-δίκη-της-49χρονης-γι-625829

Για ψευδορκία μάρτυρα και άσκοπη κινητοποίηση αρχής

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η δίκη της 49χρονης Βολιώτισσας, που κατέθεσε ψευδώς στην Αστυνομία ότι άγνωστο άτομο με μηχανάκι τής επιτέθηκε και της άρπαξε την τσάντα που περιείχε ποσό ύψους 13.000 ευρώ.

Η 49χρονη, που φέρεται να σκηνοθέτησε αυτή την ιστορία για να δικαιολογήσει έλλειμμα που είχε στην εργασία της σε ιδιωτική κλινική, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί για ψευδορκία και για άσκοπη κινητοποίηση αρχής.

Στο Δικαστήριο η συνήγορος υπεράσπισής της κατέθεσε αίτημα αναβολής ζητώντας η 49χρονη να δικαστεί και για τα δύο αυτά αδικήματα, αλλά και για την υπεξαίρεση, ενώ η δικογραφία είχε διαχωριστεί.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα έδρας, ο οποίος επισήμανε στο Δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη έχει παραδεχτεί τα αδικήματά της και τότε η δικηγόρος υπέβαλε νέο αίτημα αναβολής της δίκης προκειμένου να προετοιμαστεί η κατηγορούμενη για την απολογία της.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης.

Η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Βόλου μετά από σχηματισμό δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η 49χρονη απευθύνθηκε στο προχθές στο «100» και κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο της επιτέθηκε με μηχανάκι και της άρπαξε την τσάντα.

Η κατηγορούμενη κλήθηκε στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να εξηγήσει τι συνέβη και εξεταζόμενη φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις τελικά η 49χρονη φέρεται να ομολόγησε ότι τα καταγγελλόμενα ήταν ψευδή με αποτέλεσμα να συλληφθεί

Μετά την αναβολή της δίκης η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου