ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία οι ψηφιακές αγορές στον Βόλο

στην-τελική-ευθεία-οι-ψηφιακές-αγορές-625920

Οι έμποροι προετοιμάζονται για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου με την ελπίδα τόνωσης της κίνησης – Οι εκπτώσεις διαρκούν έως τις 5 Μαρτίου

Σε φάση σχεδιασμού βρίσκεται η εφαρμογή πλοήγησης στην τοπική αγορά μέσω κινητού, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του μήνα με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει κίνητρο για την ενίσχυση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος. Καινοτόμο βήμα με εφόδιο τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία υιοθετεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, δίνοντας στους καταναλωτές, ντόπιους και επισκέπτες, τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν με…GPS δελεαστικές τιμές, προσφορές, εκπτώσεις, αλλά και τα καταστήματα που τις εφαρμόζουν, ανά πάσα στιγμή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ενθαρρυντικά είναι στο μεταξύ τα μηνύματα από την πλευρά των εμπόρων, καθώς «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό την ιδέα, ενώ συνεχίζουν την προετοιμασία για την υποδοχή της 14ης Φεβρουαρίου, της μέρας του Αγίου Βαλεντίνου που αποτελεί τονωτική «ένεση» για την εμπορική κίνηση, μεσούσης της εκπτωτικής περιόδου.

Ο εμπορικός κόσμος της περιοχής προσβλέπει στη συγκεκριμένη εφαρμογή ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος: «Από τον κόσμο ακούμε θετικά μηνύματα. Είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας και όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι, οπότε η πληροφόρηση θα είναι πάρα πολύ σημαντική και ουσιαστική».

Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι η πλοήγηση στην αγορά με τη βοήθεια του κινητού θα τονώσει το καταναλωτικό ενδιαφέρον, καθώς αφορά αποκλειστικά στις εμπορικές επιχειρήσεις βολιώτικων συμφερόντων.

Προετοιμασία για του Αγίου Βαλεντίνου

Η αρνητική εικόνα διατηρείται στην τοπική αγορά, καθώς η εμπορική κίνηση του Φεβρουαρίου κινείται στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα, προς μεγάλη απογοήτευση των εμπόρων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει στις εκπτώσεις τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι εκπτωτικοί ρυθμοί αναμένεται να ενισχυθούν στην πορεία των ημερών. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 5 Μαρτίου, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει ότι «έχουμε πολύ καλές τιμές στη εμπορική αγορά, επάρκεια προϊόντων και πολύ καλή εξυπηρέτηση».

Η έλλειψη ρευστού είναι εμφανής στην τοπική αγορά αλλά οι έμποροι αισιοδοξούν ότι θα τονωθεί η κίνηση ενόψει της 14ης Φεβρουαρίου και ήδη προετοιμάζονται για να την υποδεχτούν.

«Σίγουρα είναι μια καλύτερη μέρα σε σχέση με μια καθημερινή, αλλά δεν έχει την ένταση που είχε στο παρελθόν ούτε το ενδιαφέρον από την μεριά του καταναλωτή που υπήρχε παλαιότερα» σημείωσε ο κ. Οντόπουλος, ενώ προσέθεσε ότι «παρ΄όλες τις δυσκολίες οι έμποροι διατηρούν τις ελπίδες τους για ρεφάρισμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου