ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστερεί η αποζημίωση των ξενοδόχων για το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ

καθυστερεί-η-αποζημίωση-των-ξενοδόχω-625962

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος

Τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ για το 2017-2018, τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε, προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος.

Πιο αναλυτικά στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Στην αναμονή βρίσκονται από τον περασμένο Μάιο οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της Μαγνησίας, οι οποίοι ήταν συμβεβλημένοι στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2017-2018 για δικαιούχους του ΟΓΑ, καθώς εξακολουθεί να εκκρεμεί η αποπληρωμή τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε διάρκεια υλοποίησης από 1/8/2017 έως 8/5/2018. Από το Μάιο του 2018 και μετά, οι συμβεβλημένοι ξενοδόχοι περιμένουν να αποζημιωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης που προσέφεραν στους δικαιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι έκαναν χρήση των ειδικών voucher Κοινωνικού Τουρισμού.

Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων αποβλέπουν στη συγκεκριμένη αποζημίωση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, αλλά και να προβούν στην απαραίτητη συντήρηση των καταλυμάτων τους.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Πότε θα γίνει η αποπληρωμή των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για τους δικαιούχους του ΟΓΑ;” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου