ΤΟΠΙΚΑ

«Κλείνει» η Φιλελλήνων για να πέσουν μπετά στο πάρκινγκ

κλείνει-η-φιλελλήνων-για-να-πέσουν-μ-626367

Σε συνεννόηση Δήμος Βόλου και Τροχαία για την εκτροπή της κυκλοφορίας το διάστημα των εργασιών

Κλείνει η οδός Φιλελλήνων, στο τμήμα της με κατεύθυνση από Πολυμέρη προς Δημητριάδος, για τις ανάγκες εργασιών του πάρκινγκ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει μόνο για το ρεύμα που περνά έξω από το πάρκινγκ και στο οποίο κινούνται τα οχήματα που έρχονται από Αγριά προς Βόλο. Το αντίθετο ρεύμα θα λειτουργεί κανονικά.

Μεθαύριο Δευτέρα πρόκειται να αποφασιστεί σε συνεργασία με την Τροχαία Βόλου από πότε θα κλείσει το τμήμα της οδού και για πόσο χρονικό διάστημα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετεύεται στην προέκταση της Πολυμέρη προς Ερμού και μέσω της Γαμβέτα προς Δημητριάδος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου, το κλείσιμο του δρόμου κρίθηκε αναγκαίο για να μπορέσει ο εργολάβος να ρίξει μπετά, στο πλαίσιο της εργολαβίας για την κατασκευή του πάρκινγκ.

Η κατασκευή του πάρκινγκ υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία που στοίχειωνε. Την έναρξη των εργασιών είχαν σηματοδοτήσει εγκαίνια που τελέστηκαν παρουσία του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, σύμφωνα με τον οποίο το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τέλος του 2019.

Αυτή την περίοδο οι εργασίες εξελίσσονται πλήρως και με γοργούς ρυθμούς. «Τον Απρίλιο θα φανεί ο σκελετός του έργου», εκτίμησε ο κ. Θεοδώρου.

Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων, ο οποίος θα αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Η στάθμευση των αυτοκινήτων στο δώμα επιτρέπεται λόγω του ότι η στάθμη του βρίσκεται κάτω από 1,50 μ. σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής.

Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις (20 θέσεις στο πρώτο υπόγειο και από 22 θέσεις στα υπόλοιπα έξι υπόγεια, 4 στο ισόγειο, 3 στον πρώτο όροφο και από 19 στους υπόλοιπους πέντε ορόφους).

Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων είναι στεγασμένος, δημοσίας χρήσεως και θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση. Η είσοδος – έξοδος του σταθμού προβλέπεται στην οδό Φιλελλήνων, με τη διασφάλιση επαρκούς χώρου αναμονής των οχημάτων (3 θέσεις), όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.

Στην είσοδο επί της οδού Φιλελλήνων θα υπάρχουν και το γραφείο κινήσεως και το εκδοτήριο εμβαδού 13,00 μ2, απ’ όπου θα εποπτεύεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος των οχημάτων.

Δημιουργούνται 3 καταστήματα στο ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα του α’ υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 539.97 μ2 (κύριοι και βοηθητικοί χώροι).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου