ΤΟΠΙΚΑ

Εκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια του «Εσταυρωμένου» στη φυλακή Δομοκού

εκτακτη-ανθρωπιστική-βοήθεια-του-εσ-626669

Πριν μια εβδομάδα, μια τριμελής αντιπροσωπεία εκ των μελών του Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, επισκέφθηκε την πολυάριθμη φυλακή του Δομοκού, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης της φυλακής. Εκείνη την ημέρα παρεδόθησαν στα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων πολλά αναγκαία είδη για την ανθρώπινη διαβίωση των 600 κρατουμένων (100 Ελλήνων και 500 αλλοδαπών).

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο Διευθυντής, ο Αρχιφύλακας και ο Κοινωνικός Λειτουργός ενημέρωσαν τα μέλη συλλόγου για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την έναρξη της κρίσης και ζήτησαν άμεση και επιπρόσθετη βοήθεια από τον “Ε”. Διαπιστώθηκε, για πολλοστή φορά, πως στους χώρους κράτησης υπάρχει μεγάλη ανέχεια και πως οι αρμόδιοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν πηγές από τις οποίες θα προμηθεύονται δωρεάν όλα εκείνα τα υλικά που χρειάζονται για να ζήσουν ανθρωπίνως οι εκατοντάδες άποροι φυλακισμένοι και αδυνατεί η Ελληνική Πολιτεία να καλύψει.

Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε το Δ.Σ. του “Ε” και το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος – παράρτημα του “Ε” στην απόφαση να προγραμματίσουν μια έκτακτη ανθρωπιστική αποστολή στη φυλακή Δομοκού, η οποία προωθήθηκε σήμερα με τη βοήθεια μιας άλλης γειτονικής φυλακής που έδειξε ενδιαφέρον να βοηθήσει στην μεταφορά 40 κλινοσκεπασμάτων (κουβέρτες, φλοκάτες κ.α.) και 27 χαρτοκιβωτίων που περιείχαν: ενδύματα, υποδήματα, χειμερινά γάντια και σκούφους, πετσέτες προσώπου κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου