ΤΟΠΙΚΑ

Απόστρατος από τον Βόλο με διεθνή βραβεία

απόστρατος-από-τον-βόλο-με-διεθνή-βραβ-627092

Πολύπλευρο ταλέντο είναι ο Βολιώτης Νέστορας Φανός, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση της ευδόκιμης θητείας τριάντα χρόνων ως αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία, επικεντρώθηκε στη δύναμη της εικόνας, τη φωτογραφία, κερδίζοντας πολλά διεθνή βραβεία. Πρόσφατα προστέθηκε μια ακόμη διεθνής διάκριση στο βιογραφικό του, καθώς απέσπασε ασημένιο μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας μεταξύ 400 περίπου συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η φωτογραφία του απόστρατου αξιωματικού με το καλλιτεχνικό ταλέντο, που έχει πολιτογραφηθεί Βολιώτης, διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό VICTORY 2019 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μαυροβούνιο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, ανάμεσα σε 1.200 και πλέον φωτογραφίες από όλο τον κόσμο.

Ανατρέχοντας στη στρατιωτική του σταδιοδρομία ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Στον Βόλο ήρθα πριν 25 χρόνια περίπου για να υπηρετήσω στην 111ΠΜ και από τότε είμαι μόνιμος κάτοικος. Πριν από 20 χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία. Μια ενασχόληση που πολύ γρήγορα με κέρδισε, την αγάπησα πολύ και άρχισα να ασχολούμαι όλο και πιο πολύ μαζί της».

Παρά το γεγονός ότι η αρχική του κατεύθυνση ήταν τελείως διαφορετική, εντούτοις τον κέρδισε η δύναμη της εικόνας και όπως αναφέρει ο ίδιος η φωτογραφία είναι ένα αγαπημένο χόμπι που γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του.

«Από τη στιγμή που αποστρατεύτηκα από την Πολεμική Αεροπορία μοιράζομαι τον ελεύθερο χρόνο μου ανάμεσα στην οικογένειά μου και στη φωτογραφία, ως ερασιτέχνης. Για μένα λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, με ξεκουράζει, με χαλαρώνει και μου δίνει πολλές χαρές», υπογραμμίζει.

Εχει αποσπάσει πλήθος διεθνών βραβείων και διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και όπως αναφέρει ο ίδιος «κάθε διάκριση είναι και μια επιβεβαίωση, ένα ακόμη κίνητρο εξέλιξης και συνέχειας για τον δημιουργό».

Είναι ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, μέλος της Ελληνικής και της Διεθνούς Φωτογραφικής Εταιρείας, κατέχοντας τον τίτλο του εξαίρετου φωτογράφου, της Αμερικανικής Φωτογραφικής Εταιρείας και άλλων διεθνών φορέων. Σε κάθε έκθεση που συμμετέχει δίνει το καλλιτεχνικό του στίγμα με σύμμαχο την καλλιτεχνική και εκφραστική του δεινότητα, ενώ αποδεικνύει στην πράξη πως όταν υπάρχει μεράκι ο δρόμος της δημιουργίας ανοίγει διάπλατα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου