ΤΟΠΙΚΑ

Χιόνι χθες σε Χάνια και Ανάβρα

χιόνι-χθες-σε-χάνια-και-ανάβρα-627277

Λευκό τοπίο στην κορυφή του Πηλίου – Σταδιακή βελτίωση του καιρού

Χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στις 4 τα ξημερώματα στις ψηλότερες κορυφές του Πηλίου και της Ανάβρας, στην εκπνοή του κύματος κακοκαιρίας – εξπρές που επηρέασε και τη Μαγνησία, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά σε μια σχετικά περιορισμένη ακτίνα του Πηλίου από την Αλυκόπετρα και ειδικότερα από το δέλτα του Χιονοδρομικού μέχρι τις πρώτες στροφές προς Ζαγορά.

Ανάλογο φαινόμενο σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα και στην κορυφή της Ανάβρας, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 10 εκατοστά. Οκτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων επιχειρούσαν όλο το βράδυ προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων.

Στο μεταξύ, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο κυρίως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», σήμερα Παρασκευή αναμένονται αραιές συννεφιές, κυρίως στον ορεινό όγκο του Πηλίου και στην υπόλοιπη Μαγνησία διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 12 βαθμών Κελσίου.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα αγγίξουν τους 15 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία και ενδεχομένως τους 16 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο.

Τη Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και ενδεχόμενη μεταβολή του καιρού από την Τρίτη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου