ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής προβολή της Μαγνησίας

διεθνής-προβολή-της-μαγνησίας-628618

Πλάνα της εκπομπής του STAR «Γυρίσματα στην Ελλάδα» ταξίδεψαν στον κόσμο

Εικόνες του Βόλου και της Μαγνησίας προβλήθηκαν διεθνώς, με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, στην εκπομπή του STAR «Γυρίσματα στην Ελλάδα», που είχε ως θέμα τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας ως προορισμός τεσσάρων εποχών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εκπομπή προβλήθηκε τις προηγούμενες μέρες από τη συχνότητα του STAR και από το Star International, που εκπέμπει με 24ωρο ελληνικό πρόγραμμα σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδάς) και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας ευρύτερα γνωστή την περιοχή διεθνώς.

Πολυμελές συνεργείο της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής ταξίδεψε την περίοδο των εορτών στον Βόλο και κατέγραψε εικόνες της πόλης, τοπικά προϊόντα, μεταποιητικές μονάδες και σημεία αναφοράς, όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός και το εντομολογικό μουσείο του δρ. Αθανάσιου Κουτρούμπα.

Η κάμερα της εκπομπής ταξίδεψε στη Νέα Αγχίαλο για να καταγράψει τα προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα», επισκέφτηκε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση των ελαιών και του φυτού στέβια, αναδεικνύοντας παράλληλα το προφίλ της πόλης, ενώ μίλησαν τοπικοί φορείς για την περιοχή, τις προοπτικές και τα πλεονεκτήματά της.

Η ταξιδιωτική εκπομπή «Γυρίσματα στην Ελλάδα» αποτύπωσε το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας με σύγχρονο τρόπο και οι μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης και τις τέσσερις εποχές του έτους στην επικράτεια της περιφέρειας. Με ξεχωριστή αναφορά στον καθένα από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας αποτυπώθηκε η γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

Εκτενής αναφορά έγινε όπως προαναφέρθηκε και στον πρωτογενή τομέα και παρουσιάστηκαν επιχειρηματικά πρότζεκτ μέσω των οποίων αγροτικά προϊόντα της Θεσσαλίας ταξιδεύουν στα ράφια των αγορών όλου του κόσμου.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος παραγωγής της εκπομπής Νίκος Μουρτζιάπης, τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια, ενώ στόχος των υπευθύνων της εκπομπής είναι να επανέλθουν προσεχώς στη Μαγνησία με νέο κύκλο γυρισμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου