ΤΟΠΙΚΑ

Φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ερευνάται στον Βόλο

φοροδιαφυγή-εκατοντάδων-χιλιάδων-ευ-628810

Από τον Οικονομικό Εισαγγελέα σε βάρος Βολιώτη επιχειρηματία

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής ερευνάται στον Βόλο από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά σε Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος φέρεται να είχε αδήλωτα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Το προηγούμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προέβη σε εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων του Βολιώτη ερευνώντας τα παραστατικά του στοιχεία από το 2005 και μέχρι σήμερα.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΑΑΔΕ να συντάξει πόρισμα- καταπέλτη κατά του επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να μην εξέδιδε παραστατικά στοιχεία και να απέκρυβε εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία της υπόθεσης θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα κινηθεί ο επιχειρηματίας εάν δηλαδή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ρυθμίσει ή όχι το ποσό που είχε αποκρύψει με αποτέλεσμα να μην φορολογηθεί.

Εάν ο επαγγελματίες προχωρήσει σε εξώδικη ρύθμιση των οφειλών, τότε η δικογραφία της υπόθεσης δεν θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Εάν πάλι ο επιχειρηματίας δεν ρυθμίσει τις οφειλές του και δεν αποδείξει με κάποιο τρόπο την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων του, τότε εκτιμάται ότι θα έρθει αντιμέτωπος με σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Να επισημανθεί ότι για τη νομιμοποίηση μαύρου χρήματος υπάρχει σχετική φορολογική διαδικασία.

Παρά τους συνεχείς ελέγχους η φοροδιαφυγή στη χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Πρόσφατα η ΑΑΔΕ αποκάλυψε τα αποτελέσματα ελέγχων πανελλαδικά για το β’ εξάμηνο του 2018 και μόνο από εκδότες και λήπτες πλαστών και εικονικών, εντόπισε φοροδιαφυγή 60 εκατομμυρίων.

Στις επιχειρήσεις που απασχόλησαν την ΑΑΔΕ με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής βρισκόταν και μία ατομική επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων στις Σποράδες. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η ατομική επιχείρηση δεν εξέδωσε, κατά τις χρήσεις 2015 έως 2018, φορολογικά στοιχεία σε 357 περιπτώσεις, αποκρύπτοντας εισοδήματα ύψους 117.378,70€.

Ακόμη από τους ελέγχους είχε διαπιστωθεί ότι ένας πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλία απέκρυψε τα έτη 2012-2013 εισοδήματα ύψους 284.306,00€, ενώ δικογραφίες για φοροδιαφυγή σχηματίστηκαν στη Θεσσαλία και κατά ενός πρατηρίου καυσίμων και εταιρείας αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου