Η γρίπη έκλεισε ολόκληρο σχολείο στο Σέσκλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-07, 09:24:58
Η γρίπη έκλεισε ολόκληρο σχολείο στο Σέσκλο

Από τους 76 μαθητές κανείς δεν πήγε χθες για μάθημα, καθώς κρεβατώθηκαν ομαδικώς!

 

Ενα ολόκληρο σχολείο ερήμωσε από τον ιό της γρίπης, που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Οι 76 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου κρεβατώθηκαν ομαδικώς με συμπτώματα γρίπης και χθες δεν πήγε ούτε ένας για μάθημα!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές στα χρονικά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας περιστατικό, να αρρωστήσει όλο το σχολείο και να μην πάει ούτε ένας μαθητής για μάθημα!

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Ανοιξαν τις πόρτες του σχολείου, αλλά ούτε ένας μαθητής δεν μπήκε στο προαύλιο για την καθιερωμένη προσευχή, ούτε ένας δεν βρέθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι δάσκαλοι απέμειναν να κοιτούν το άδειο από μαθητές σχολείο και ενημέρωσαν για το συμβάν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Π.Ε. Μαγνησίας Βασίλη Δραχτίδη, η… αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και μεγάλος αριθμός μαθητών απουσίαζε λόγω ασθένειας. Προχθές στις τάξεις βρέθηκαν όλοι κι όλοι τέσσερις μαθητές. Και χθες κανένας!

«Δεν μου έχει τύχει ξανά να ακούσω παρόμοιο περιστατικό. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο», παραδέχθηκε την πρωτοφανή κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Σέσκλου ο κ. Δραχτίδης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε, το σχολείο μένει ανοιχτό και θα είναι και τις επόμενες ημέρες ακόμη κι αν ένας μαθητής πάει για μάθημα.

Οπως ανέφερε ο κ. Δραχτίδης, η γρίπη είναι η αφορμή για τις μαζικές απουσίες μαθητών από τα σχολεία της Μαγνησίας εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Οι… απώλειες του μαθητικού δυναμικού από τις αίθουσες διδασκαλίας φθάνουν το 30% - 40%, καθώς πολλοί μαθητές κολλούν τον ιό και κρεβατώνονται.

Το ομαδικό όμως συμβάν στο Δημοτικό Σχολείο Σέσκλου είναι πρωτοφανές.

Στο σχολείο μετ’ εμποδίων

Το ομαδικό κρεβάτωμα των μαθητών δεν ήταν το μοναδικό περίεργο της χθεσινής ημέρας.

Δάσκαλοι από τον Βόλο που διδάσκουν στα Δημοτικά Σχολεία Ζαγοράς και Τσαγκαράδας χρειάστηκαν πάνω από μιάμιση ώρα για να φθάσουν στα σχολεία τους, λόγω πυκνής ομίχλης.

Οδηγώντας τα αυτοκίνητά τους έπεσαν πάνω σε παχύ στρώμα ομίχλης που περιόριζε την ορατότητα στο ένα μέτρο(!), με αποτέλεσμα να κινούνται σημειωτόν. Διαδρομή που συνήθως χρειάζεται σαράντα λεπτά της ώρας, διανύθηκε σε μιάμιση ώρα. «Αφού δεν σκοτωθήκαμε σήμερα…», έλεγαν εκπαιδευτικοί που έδωσαν αναφορά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας για την κατάσταση που αντιμετώπισαν στο Πήλιο.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=