ΤΟΠΙΚΑ

«Περιφέρεια – πρότυπο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ η Θεσσαλία»

περιφέρεια-πρότυπο-στην-υλοποίηση-629615

Τόνισε η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό σήμερα στις Βρυξέλλες

Ως «Περιφέρεια – πρότυπο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ», χαρακτήρισε τη Θεσσαλία η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Κορίνα Κρέτσου σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Συγχαρητήρια για όσα έχετε κάνει στην Περιφέρεια, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι κάνετε την καλύτερη χρήση των πόρων των Ευρωπαϊκών Ταμείων προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλίας», επισήμανε η Επίτροπος της ΕΕ και πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής που επισκέφθηκα και εγκαινιάσαμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο, την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας».

«Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια και ιδίως το 2015, σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μου, την Ελλάδα, όταν ως Ένωση Περιφερειών πήραμε πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και εσάς καταφέραμε να αλλάξουμε τη χρηματοδοτική αρχιτεκτονική του ΕΣΠΑ», αντέτεινε ο κ. Κώστας Αγοραστός και συνέχισε:

«Καταφέραμε και διασώσαμε πολύτιμους κοινοτικούς πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, διασώσαμε εκατοντάδες έργα που κινδύνευαν να τιναχθούν στον αέρα, διασώσαμε – το κυριότερο – χιλιάδες πολύτιμες θέσεις εργασίας που θα χάνονταν καθώς το Ελληνικό δημόσιο δεν είχε να καταβάλλει την εθνική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα για την εθνική οικονομία και την κοινωνία και η δική σας συμβολή ήταν καθοριστική», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων της παραγωγής, της ανάπτυξης και της κοινωνίας. Είναι υγιές πρόγραμμα με έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και δρομολογούνται συνολικής δημόσιας δαπάνης 423,8 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός.

«Έχουμε – πρόσθεσε – εξειδικεύσει προγράμματα και έργα σε ποσοστό 109%, δηλαδή 460,8 εκατ. ευρώ, ενώ έχουμε βγάλει προσκλήσεις προς τους τελικούς δικαιούχους για έργα και προγράμματα σε ποσοστό 123%, δηλαδή 520 και πλέον εκατομμύρια ευρώ».

«Απ’ όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα από το 2015 μέχρι σήμερα, η Θεσσαλία έχει εντάξεις έργων σε όλους τους τομείς συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δις ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος προσκάλεσε την κα Κρέτσου να επισκεφθεί τη Θεσσαλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου