ΤΟΠΙΚΑ

Μεταθέσεις στα κρυφά καταγγέλλει ο πρόεδρος των Λιμενικών Κεντρικής Ελλάδος

μεταθέσεις-στα-κρυφά-καταγγέλλει-ο-πρ-629666

Δυναμική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου των Λιμενικών Κεντρικής Ελλάδας Κώστα Κυράνη αναφορικά με την προσπάθεια -όπως αναφέρει- του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη με την έγκριση και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος να αλλάξει το καθεστώς των μεταθέσεως στο Λιμενικού Σώματος.

Ο Κώστας Κυράνης καταγγέλει τον τρόπο που επέλεξαν Υπουργός και Αρχηγός να φέρουν στα κρυφά -όπως επισημαίνει- αλλαγές στις μεταθέσεις των Λιμενικών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστών του Σώματος.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των Λιμενικών στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σε μία εποχή που οι πάντες ευαγγελίζονται την άριστη συνεργασία της Πολιτικής, της Στρατιωτικής ηγεσίας και των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος για την από κοινού λήψη αποφάσεων υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, θεωρείται δεδομένο ότι τα πάντα θα πρέπει να προβάλλονται στο φως και τίποτα δεν θα πρέπει να γίνεται ως αποτέλεσμα μυστικών διεργασιών και συμφωνιών.

Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε ότι τα συμφέροντα ατομικά και μη για ακόμη μία φορά υπερκέρασαν το κοινό καλό των συνάδελφων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4504/2017 του ΥΝΆΝΠ εντός 6 μηνών από τη ψήφιση του Νόμου θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί ΠΔ μεταθέσεων που θα είχε μεν ως βάση του τις διατάξεις του Νόμου ,θα προέβλεπε όμως δε κάθε λεπτομέρεια που θα διαμόρφωνε το καθεστώς των μεταθέσεων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρι και σήμερα και ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση για τη συμμετοχή της ΠΟΕΠΛΣ στη διαδικασία αυτή ..τίποτε δεν είχε γίνει τουλάχιστον επίσημα.

Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά (το τελευταίο διάστημα) η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία λειτουργώντας εν κρυπτώ και εν αγνοία της Ομοσπονδίας, ετοίμασαν από κοινού ΠΔ Μεταθέσεων το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Σ.τ.Ε για έλεγχο.

Είναι πραγματικά λυπηρά τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των συναδέλφων και καλώ την Ομοσπονδία να πάρει θέση αντιδρώντας δυναμικά σε αυτή τη προκλητική στάση του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου