ΤΟΠΙΚΑ

144 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στον Δήμο Βόλου

144-νοικοκυριά-χωρίς-ρεύμα-στον-δήμο-βόλ-629858

Οπως αποκαλύπτει ο αριθμός των αιτήσεων από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα – Ανάμεσά τους οικογένειες με 9 και 7 παιδιά!

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί μήνες ζουν 144 οικογένειες μόνο στον Δήμο Βόλου, όπως αποκαλύπτει ο αριθμός των αιτήσεων για το εφάπαξ οικονομικό βοήθημα, που κατατέθηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο έως και σήμερα στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου. Εάν σε αυτόν τον αριθμό προστεθούν και οι 103 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από τον περασμένο Ιούνιο έως και τα μέσα περίπου Σεπτεμβρίου, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλες είναι οι διαστάσεις του κοινωνικού προβλήματος που έχει προκληθεί με τις διακοπές ρεύματος εξαιτίας οφειλών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ανάμεσα στους αιτούντες του οικονομικού βοηθήματος για να ανάψουν ξανά τα φώτα στα νοικοκυριά τους βρίσκονται περιπτώσεις οικογενειών που συγκλονίζουν, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Δέσποινα Κότογλου. Οικογένειες με επτά και εννέα παιδιά, άλλοτε νοικοκύρηδες με τη δουλειά τους, πρώην κραταιοί επιχειρηματίες που τα έχασαν όλα μέσα στην οικονομική κρίση και πλέον δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Γροθιά στο στομάχι η περίπτωση πρώην επαγγελματία που επί 1,5 χρόνο ζει με κομμένο ρεύμα στο σπίτι του και μόλις πρόσφατα κατέθεσε αίτηση για το εφάπαξ οικονομικό βοήθημα στο Κέντρο Κοινότητας Βόλου προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος του προς τη ΔΕΗ και να επανασυνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, όπου γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί 103 αιτήσεις επανασύνδεσης, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 56 και οι 47 απορρίφθηκαν γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια, σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή που έχει συσταθεί.

Από τον Οκτώβριο έως και σήμερα έχουν εξεταστεί επιπλέον 144 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν εγκριθεί και πληρωθεί οι 75, απορρίφθηκαν 61 και άλλες 8 είναι προς επανεξέταση. Μετά την παράταση του προγράμματος για διακοπές ρεύματος που έχουν γίνει έως 31 Οκτωβρίου, επιπλέον 14 αιτήσεις έχουν κατατεθεί εκ νέου από πολίτες που δεν έχουν στο σπιτικό τους το κοινωνικό αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Πολλοί δεν είναι καν ενημερωμένοι για τα προγράμματα που «τρέχουν» και που μπορούν να τους βοηθήσουν μέχρι να ορθοποδήσουν. Αρκετοί που καταθέτουν αιτήσεις δεν έχουν καν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή στο ΤΕΒΑ για την εξασφάλιση τροφίμων, που φέτος θα ξεκινήσει από 1η Απριλίου. Εμείς είμαστε αρωγοί και τους βοηθούμε μέσω της Υπηρεσίας της Πρόνοιας να κάνουν χρήση όλων των διευκολύνσεων που παρέχονται τόσο με το ΚΕΑ, όσο και με το ΤΕΒΑ, αλλά και μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους», ανέφερε η κ. Κότογλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου