ΤΟΠΙΚΑ

Σιγή ιχθύος… για το ενδεχόμενο «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ με Τσιλιμίγκα

σιγή-ιχθύος-για-το-ενδεχόμενο-διαζύ-629901

Αμηχανία και προβληματισμός στο ΚΙΝΑΛ

Σιγή ιχθύος… από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλία, περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ που θα επιβεβαιώνουν το «διαζύγιο» με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκο Τσιλιμίγκα. Το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το οποίο αναφερόταν στις πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, επικαλούμενος αδυναμία συνεργασίας με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΙΝΑΛ, αποτέλεσε μοναδικό θέμα συζήτησης στα πολιτικά πηγαδάκια.

Τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στην συνεδρίαση της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όπως λένε οι πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί το θέμα, με τους περισσότερους να θεωρούν σχεδόν βέβαιη την «απεξάρτηση» του κυβερνώντος κόμματος από το ΚΙΝΑΛ και τη συμπόρευση με τον καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα.

«Διαβάζουμε τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και περιμένουμε να δούμε πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ πήρε την απόφαση να στηρίξει τον κ. Τσιλιμίγκα και προχωρά με βάση αυτό τον σχεδιασμό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία αποφασίσει κάτι άλλο, δικαίωμά του, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε», επισήμανε γνωστό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χωρίς ωστόσο να κρύβει τον προβληματισμό του, αν τελικά αυτό συμβεί, τι επιπτώσεις θα έχει στον συνδυασμό που υποστηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής με δεδομένο ότι αλλάζουν άρδην οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Χθες πάντως ο κ. Κουρέτας που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τις διεργασίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρκέστηκε να επισημάνει πως ο «ίδιος ηγείται ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους».

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ο γνωστός πανεπιστημιακός είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στη Λάρισα, όσο και κεντρικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου