ΤΟΠΙΚΑ

564 κλήσεις έκοψε η Δημοτική Αστυνομία Βόλου

564-κλήσεις-έκοψε-η-δημοτική-αστυνομία-β-629960

Περιορίστηκε στην ελεγχόμενη στάθμευση, όταν η παράνομη μετατρέπει το κέντρο του Βόλου σε «ζούγκλα»

Στις 564 ανέρχονται οι κλήσεις που βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία Βόλου για τον μήνα Ιανουάριο για παράνομη και ελεγχόμενη στάθμευση. Η Δημοτική Αστυνομία φαίνεται να έριξε το βάρος των καθημερινών ελέγχων στην τήρηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, όταν εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης το κέντρο της πόλης θυμίζει «ζούγκλα», ιδίως στις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ανδρέας Ζέρβας από το σύνολο των 564 κλήσεων, μόλις οι 94 αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση οχημάτων, σε λεωφορειολωρίδες, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια. Οι υπόλοιπες 470 βεβαιώθηκαν εις βάρος οδηγών που πάρκαραν τα οχήματά τους σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά είτε δεν προμηθεύτηκαν την ειδική κάρτα – ξυστό, είτε έκαναν χρήση της θέσης στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου για περισσότερες από δύο ώρες.

Το βάρος των ελέγχων έπεσε στη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, όταν η παράνομη στάθμευση προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Στην Ιωλκού όπως και στην Κ. Καρτάλη η παράνομη στάθμευση δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Υπάρχουν και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα που αφήνουν την οδό με μία λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μποτιλιαρίσματα, ενώ την ίδια ώρα εμποδίζεται η ορατότητα σε οδηγούς που επιχειρούν να διασχίσουν κάθετα τον δρόμο με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Σε Ιάσονος και Δημητριάδος οι εσοχές είναι κατειλημμένες από οχήματα οι οδηγοί των οποίων δεν σταματούν προσωρινά, αλλά σταθμεύουν και την ίδια ώρα το παράνομο πάρκινγκ επεκτείνεται αριστερά του οδοστρώματος ακόμη και δεξιά στις λεωφορειολωρίδες, με αποτέλεσμα όχι μόνο λεωφορεία και ταξί, αλλά ακόμη και οχήματα εκτάκτης ανάγκης να δυσκολεύονται να κινηθούν στους δρόμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καθημερινά είναι επίσης και τα προβλήματα με καταλήψεις πεζοδρόμων και ραμπών από ασυνείδητους οδηγούς που δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών και κυρίως των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου