Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το ζήτημα της απομάκρυνσης κεραιών από τα δημόσια σχολεία

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-06, 11:33:03
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το ζήτημα της απομάκρυνσης κεραιών από τα δημόσια σχολεία

Συνεχή επικοινωνία και επαφές με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με το ζήτημα των επιτρεπόμενων ορίων απόστασης κεραιών από δημόσια σχολεία.

Το θέμα, το οποίο είχε μεταφέρει και πριν από περίπου δύο χρόνια ο Βουλευτής προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τέθηκε και πάλι στο Βουλευτή, μέσω της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με αφορμή τη διενέργεια πρόσφατου έκτακτου διευρυμένου διοικητικού της συμβουλίου με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων θεσμικών φορέων και θέμα  «κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων».

Ο Βουλευτής, με αφορμή και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την αδειοδότηση και τον έλεγχο κατασκευών κεραιών στην ξηρά που βρισκόταν σε διαβούλευση από τις 19/10/2018μέχρι τις 02/11/2018, συζήτησε με τους νομικούς συμβούλους της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου τις δυνατότητες που υπάρχουν για την τήρηση ενός αξιόπιστου κριτηρίου απόστασης κεραιών από τα σχολεία, που να εξασφαλίζει επιστημονικά την επαρκή προστασία των παιδιών από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών, ζητώντας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και προσωπική συνάντηση για το θέμα, με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλειο Μαγκλάρα.

Οι νομικοί σύμβουλοι ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι στο σχέδιο νόμου επιχειρείται να ρυθμιστεί πιο διεξοδικά το θέμα της επιτρεπόμενης απόστασης κεραιών από δημόσια σχολεία και ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το νέο πλαίσιο θα μπορέσουν να γνωμοδοτήσουν οι συλλογικότητες ακόμη και οι τοπικές ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=