ΤΟΠΙΚΑ

Πετρόπουλος: Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα πάρει τη σύνταξή της

πετρόπουλος-η-καθαρίστρια-από-τον-βόλ-630482

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία όταν ένα επάγγελμα δεν απαιτεί δικαιολογητικά τυπικών προσόντων, τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη.

Διασφαλίστηκε η σύνταξη της καθαρίστριας από το Βόλο, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ news24/7 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: “Σήμερα κρίνεται στον Αρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας από το Βόλο. Σήμερα υπέγραψα την απόφασή μου ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά το επάγγελμα δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη. Επομένως η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της. Εδώ και δυο χρόνια έχει ψηφιστεί διάταξη με βάση την οποία οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους”.

[news24/7]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου