ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» για παράσυρση και εγκατάλειψη 37χρονου ντελιβερά στον Βόλο

καμπάνα-για-παράσυρση-και-εγκατάλε-630617

Συνολική ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση άδειας και διπλώματος για τρεις μήνες επέβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 76χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Η υπόθεση αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα με σωματική βλάβη που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στον Βόλο.

Στις 7.10 το απόγευμα στην Κ. Καρτάλη ένας 37χρονος Βολιώτης ντελιβεράς έπεφτε τραυματισμένος στο οδόστρωμα μετά από παράσυρσή του από αυτοκίνητο.

Ενώ προσπαθούσε να δέσει στο μηχανάκι του κουτί μεταφοράς τροφίμων, ο 76χρονος δεν τον αντιλήφθηκε έγκαιρα και τον χτύπησε με τον καθρέφτη του οχήματος, με αποτέλεσμα εκείνος να υποστεί κακώσεις και θλαστικά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Μάλιστα ο 76χρονος δεν σταμάτησε στον τόπο του τροχαίου και οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν και τον εντόπισαν στην οδό Ιωλκού και στο αλκοτέστ στο οποίο τον υπέβαλαν διαπιστώθηκε ότι εκείνος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει μη επιτρεπτή ποσότητα αλκοόλ.

Στο Δικαστήριο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι ο παθών ήταν συνυπαίτιος για το ατύχημα, ισχυριζόμενος ότι δεν θα έπρεπε να στέκεται στο οδόστρωμα. Ακόμη επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος δεν προκάλεσε το ατύχημα με πρόθεση, αλλά από αμέλεια και δεν παρέμεινε στον τόπο για να παράσχει βοήθεια, καθώς δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι είχε παρασύρει πεζό.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κατηγορούμενος όταν ενημερώθηκε στο Τμήμα για το τροχαίο, τότε έστειλε αμέσως τη σύζυγό του στο Νοσοκομείο για να δει εάν ο παθών χρειαζόταν κάτι.

Να επισημανθεί ότι πρωτόδικα ο παθών είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών. Σε δεύτερο βαθμό δηλαδή το Δικαστήριο μείωσε αισθητά την ποινή του.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου