ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Αναγκαία η λήψη μέτρων για τα αδέσποτα σκυλιά

μαζί-για-τον-βόλο-αναγκαία-η-λήψη-μέτ-630812

Ειδική μέριμνα από μέρους της δημοτικής αρχής Βόλου για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλούν αγέλες αδέσποτων σκύλων ζητά η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο”.

Σε ανακοίνωση της κίνησης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το χθεσινό περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε δωδεκάχρονο παιδί αναδεικνύει με το χειρότερο τρόπο ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Τα αδέσποτα σκυλιά και οι αγέλες που αυτά συγκροτούν αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες. Όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η ύπαρξή τους και διόγκωση των αγελών είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η δημοτική αρχή οφείλει να ενεργήσει άμεσα σε περιστατικά επιθετικών σκυλιών και να προχωρήσει άμεσα στη διάλυση της αγέλης που δημιούργησε το συμβάν. Τα πρώτα άμεσα μέτρα τα οποία μπορούν να παρθούν για την ανακούφιση των κάτοικων της περιοχής είναι η περισυλλογή του επιθετικού σκύλου, διαμονή αυτού σε δημοτικό κυνοκομείο με ταυτόχρονη παρακολούθηση και εκπαίδευση από εξειδικευμένο εκπαιδευτή, παρακολούθηση της αγέλης χωρίς το επιθετικό σκυλί και διαμοιρασμός αυτής σε άλλες συνοικίες εάν κριθεί αναγκαίο. Αυτά είναι τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για επεισόδια επιθέσεων σκυλιών σε συμπολίτες μας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου