ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα ωρών η επανασύνδεση με το ρεύμα για την πενταμελή οικογένεια στη Μακρυράχη

ζήτημα-ωρών-η-επανασύνδεση-με-το-ρεύμα-631110

Εφάπαξ βοήθημα εγκρίθηκε σε τέσσερις ακόμη οικογένειες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ανάβουν ξανά τα φώτα σε πέντε νοικοκυριά του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, το ρεύμα στα οποία έχει κοπεί εδώ και μήνες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Το δράμα πενταμελούς οικογένειας με δίδυμα μόλις ενός έτους, που επί πέντε χρόνια καλείται να επιβιώσει με κομμένο το ρεύμα, όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, δεν είναι το μοναδικό. Αλλες τέσσερις περιπτώσεις δημοτών κυρίως μοναχικών, που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες ή και αναπηρίες, προκύπτουν χωρίς ρεύμα για οφειλές στη ΔΕΗ, που αφορούν σε ποσά των 3.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο, χθες ειδοποιήθηκαν ο Δήμος και με τη σειρά τους οι οικογένειες να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς τη ΔΕΗ, προκειμένου άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, να γίνει η επανασύνδεση των νοικοκυριών τους με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής που έχει συσταθεί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την εξέταση αιτημάτων χορήγησης εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος, προκειμένου νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια να καταφέρουν να επανασυνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ, από το οποίο αποσυνδέθηκαν λόγω οικονομικών οφειλών. Από την επιτροπή εγκρίθηκε το σύνολο των αιτήσεων, αν και για την περίπτωση της πενταμελούς οικογένειας, που επί πέντε χρόνια προχωρά σε παράνομες επανασυνδέσεις μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και της «ξήλωσαν» το ρολόι, εγκρίθηκε ποσό 4.600 ευρώ από το σύνολο των 9.000 ευρώ που οφείλει.

Το απίστευτο δράμα της οικογένειας, που επί πέντε χρόνια επιβιώνει με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπιτικό της, όπως και οι περιπτώσεις τεσσάρων ακόμη νοικοκυριών που πέρασαν τον χειμώνα με κομμένο ρεύμα, αποκάλυψαν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, που «τρέχει» από τον περασμένο Ιούνιο σε όλη τη χώρα και στους κατά τόπους Δήμους της Μαγνησίας, στους οποίους έχουν συσταθεί επιτροπές για την εξέταση των αιτημάτων.

Φαίνεται όμως ότι οι πέντε συνολικά οικογένειες θα πάρουν «ανάσα» από τις οικονομικές περιπέτειες που βιώνουν και που τους ανάγκασαν να προκαλέσουν τεράστια χρέη προς τη ΔΕΗ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου